jaffeinism 發表於 2016-8-28 20:06

白色法國PHILIPS版ARRAU SCHUBERT, 呢度有無師兄有?

kl122002 發表於 2016-8-28 20:14

jaffeinism 發表於 2016-8-28 19:49 static/image/common/back.gif
rip 完CD之後你會放出2手市場嗎? 還是自已keep 住?

@ 呢個問題, 我認真少少答你, 基本一隻新CD過左兩, 三 ...

在你散回之下睇左少少時間先明....
我都認同機械會出錯, 以前都有. Decca 舊版的weekend classic定The Decca Sound中,沒記奇錯的話有張間中會跳線,
當時都幾多人換CD.

只是電腦呢家野..我都唔知點講了,
有時好似你download 一個pdf 都可以down完之後開唔到. 真係唔知乜事. 到第2次又OK左.
{:6_223:} 所以我都唔會100%信電腦.
加上我用開CDP, 可能不少CD一直都有點問題但聽不出吧?

至於古典個二手市場唔同流行曲, 係有多少少(真係少少)價值, 名盤, 好錄音至今都多人找.
但TB我真係唔信. 我寧信ebay.
有D我唔要我除左等人"借"之外, 就是托人上ebay放.

信和果幾層+女人街, 算了, 沙士之後我沒再上過去.

P記買大盒野, 我都有自已先email 問左佢收extra幾多, 一直都有甘做.
可能係甘樣大家清楚所以我沒遇上問題吧?
不過近年多左去熟老世找代理托訂了, 始終太大盒怕撞壞.

jaffeinism 發表於 2016-8-28 20:22

一個pdf 都可以down完之後開唔到@開吾到係因為你個FILE "down" 吾齊, 最好對方有埋個MD5 CHECKSUM俾你確認...

@講開的八卦野, 記得有套什麼白色芭蕾舞曲個隻炒到好貴, 仲有個什麼大陸ABC版....

kl122002 發表於 2016-8-28 20:31

jaffeinism 發表於 2016-8-28 20:22 static/image/common/back.gif
一個pdf 都可以down完之後開唔到@開吾到係因為你個FILE "down" 吾齊, 最好對方有埋個MD5 CHECKSUM俾你確認. ...

你指Ansermet / The Royal Ballet 果張? {:6_141:}

jaffeinism 發表於 2016-8-28 21:05

kl122002 發表於 2016-8-28 20:31 static/image/common/back.gif
你指Ansermet / The Royal Ballet 果張?

好似係

old8woman 發表於 2016-8-28 21:18

Schumann的雙簧管/鋼琴作品,好聴{:6_177:}

kl122002 發表於 2016-8-28 21:44

jaffeinism 發表於 2016-8-28 21:05 static/image/common/back.gif
好似係

出過好多次CD了,
我張舊黑膠被人一借沒回頭了{:6_194:}

jaffeinism 發表於 2016-8-28 22:08

kl122002 發表於 2016-8-28 21:44 static/image/common/back.gif
出過好多次CD了,
我張舊黑膠被人一借沒回頭了

大陸ABC版都有故仔聽==

kl122002 發表於 2016-8-28 22:32

jaffeinism 發表於 2016-8-28 22:08 static/image/common/back.gif
大陸ABC版都有故仔聽==

我記得入面只有音樂, 仲有人讀故事?

jaffeinism 發表於 2016-8-31 12:39

係隻碟有故事
頁: 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 [292] 293 294 295 296 297 298 299 300 301
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。