rayray168 發表於 2015-8-20 22:45

kl122002 發表於 2015-8-20 20:10 static/image/common/back.gif
今日收到黑教堂金碟, 自已的臉由 --->
事關:

我的沒有ifpi{:1_253:}

kl122002 發表於 2015-8-20 22:49

rayray168 發表於 2015-8-20 22:45 static/image/common/back.gif
我的沒有ifpi

唉, 真是被果位韓國seller賣害死.

Send左email問佢, 佢好快覆都好似剛剛才知, 話佢都係第一次見wor :
Oh really? I may miss it, but whether it has ifpi code or not, it is the only and therefore first version of the CD. I have never seen the reissued one.

最近重新幫佢買野, 見都好似唔錯, 結果都跌眼鏡, 以後真係小心D佢.{:6_146:}

kl122002 發表於 2015-8-20 23:02

過千港完了, US$129
http://www.ebay.com/itm/Beethoven-Violin-Concerto-Oistrakh-Cluytens-EMI-Studio-W-Germany-/141747553333

古典的世畀真是恆指有恆指跌, 碟價照樣升.

5711sam 發表於 2015-8-21 01:11

天方夜譚 http://i677.photobucket.com/albums/vv140/yelland01/Beb%20CatCat/20120328_094840-1.jpg

kongchai 發表於 2015-8-21 01:34

kl122002 發表於 2015-8-20 22:49 static/image/common/back.gif

Send左email問佢, 佢好快覆都好似剛剛才知, 話佢都係第一次見wor :

我都有 2 隻碟寄送中呀!

kl122002 發表於 2015-8-21 06:18

kongchai 發表於 2015-8-21 01:34 static/image/common/back.gif
我都有 2 隻碟寄送中呀!

我估都係一時時...掛?{:6_167:}

不過你話再同唔同佢入...之前我都已避左好多, 是最近先多返少少.
經此一事, 唉, 真是令我對佢的信心大減.

kongchai 發表於 2015-8-21 06:25

kl122002 發表於 2015-8-21 06:18 static/image/common/back.gif
我估都係一時時...掛?

不過你話再同唔同佢入...之前我都已避左好多, 是最近先多返少少.

最近
同 TW 賣家交易多左
感覺都幾好

kl122002 發表於 2015-8-21 06:32

kongchai 發表於 2015-8-21 06:25 static/image/common/back.gif
最近
同 TW 賣家交易多左
感覺都幾好

我都覺TW的賣家好D .

唉, 感覺真係好似之前中東SARS 的一事, 好似D報紙文評對方的民族個性一樣.   

Kong兄在<畫展>中有什麼目標嗎?

rayray168 發表於 2015-8-21 07:01

kl122002 發表於 2015-8-20 22:49 static/image/common/back.gif

呢個情況我都發生過2次其中一次便與他!他堅持要寄回及退錢!
(Post76 Android 手機版送出)

kl122002 發表於 2015-8-21 07:02

rayray168 發表於 2015-8-21 07:01 static/image/common/back.gif
呢個情況我都發生過2次其中一次便與他!他堅持要寄回及退錢!
(Post76 Android 手機版送出) ...

佢又無叫我寄回退錢.

我只是係提佢下次小心D. 不過你明我這意思了吧? {:6_146:}

即是做左甘多年賣家, 連甘小的ifpi 都睇唔出wor,
真是幾意外之餘, 都對佢有一定的失望. 我的意思講明就係今後都把佢的CD列入次等品考慮算了. 無必要都唔會入佢.
頁: 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 [137] 138 139 140 141 142 143 144 145 146
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。