kl122002 發表於 2015-7-23 22:28

kongchai 發表於 2015-7-23 17:30 static/image/common/back.gif
KI 兄
做個小結
由五月至現在

恭喜入到心頭好, 真的, 我好明白那種喜悅.
不過也話說因為有人追blue face, 真是前所未目有甘多blue face在這2-3個月內不停出現.
{:6_121:}

甘樣不如入多一張, 齊廿張CD 先{:6_138:}
EMI的世界太精彩了, 比起blue face仲更多廠出出入入. 你要硫的話真是恐怕沒有一個書架也沒法處理.
對了, 有入也要有出.不要的CD可以送去 達兄到寄賣, 回到少少水之餘又可以清下位.

說說, 如果這裡吹起追其他廠, 會唔會又多D ?

tlsk 發表於 2015-7-23 22:43

kl122002 發表於 2015-7-23 22:28 static/image/common/back.gif
不過也話說因為有人追blue face, 真是前所未目有甘多blue fac ...

我的唱片柜已爆晒倉,新買的古典全部都要放在地上。

kl122002 發表於 2015-7-23 22:48

tlsk 發表於 2015-7-23 22:43 static/image/common/back.gif
我的唱片柜已爆晒倉,新買的古典全部都要放在地上。

我都經歷過, 好彩是有人點醒我去放, 如果唔係都唔知點算...
{:6_123:}

tlsk 發表於 2015-7-23 22:53

kl122002 發表於 2015-7-23 22:48 static/image/common/back.gif
我都經歷過, 好彩是有人點醒我去放, 如果唔係都唔知點算...

所以 有時自已有乜嘢碟都唔記得{:1_333:}

tlsk 發表於 2015-7-23 22:56

今晚聽呢隻,,,

cwyip 發表於 2015-7-23 23:39

kongchai 發表於 2015-7-23 19:52 static/image/common/back.gif
Ebay 內的另一位韓國賣家
有多隻 David Oistrach 碟給大家 bid
其中一隻:www.ebay.com/itm/151703930058?_ ...

這oistrach曲目未必人人岩可考慮我尼隻http://m.ebay.com/itm/ROSTROPOVICH-BRITTEN-SCHUBERT-SCHUMANN-DEBUSSY-DECCA-WG-/151720922026?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253D7f07db45870e47859ee479298bbcb2d6%2526pid%253D100408%2526rk%253D4%2526rkt%253D25%2526sd%253D151703930058&_trksid=p2056116.c100408.m2460

kongchai 發表於 2015-7-24 00:11

cwyip 發表於 2015-7-23 23:39 static/image/common/back.gif
這oistrach曲目未必人人岩可考慮我尼隻http://m.ebay.com/itm/ROSTROPOVICH-BRITTEN-SCHUBERT-SCHUMANN ...

呢隻我已入手由日本 King Record 發行的再版碟了
不知兩者分別有多大呢?

cwyip 發表於 2015-7-24 01:01

kongchai 發表於 2015-7-24 00:11 static/image/common/back.gif
呢隻我已入手由日本 King Record 發行的再版碟了
不知兩者分別有多大呢?

分別就吾知了 隻原decca 應該bid 到三四百無走雞{:1_352:}

kongchai 發表於 2015-7-24 01:42

kl122002 發表於 2015-7-23 22:28 static/image/common/back.gif
不過也話說因為有人追blue face, 真是前所未目有甘多blue fac ...

KI 兄
就是因為怕入錯
所以現在入碟前
都會在網上聽聽
合適才會出手入
因此暫時未有清碟打算

講到達兄
真係好耐冇去了
他 send 過二次訊息比我
說有新貨到了
但我自己都冇去睇
怕去到了冇買野
像是不好意思呢!

cwyip 發表於 2015-7-24 02:57

尼隻David Oistrach 好岩心水 可惜bid 到有點貴http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=181806813028&globalID=EBAY-US
頁: 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 [111] 112 113 114 115 116 117 118 119 120
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。