whkuan78 發表於 2015-3-27 11:35

洗鬼淘,距離台D店米有賣啦,貴一,二百
有現貨又有得試!

澳門客 發表於 2015-3-27 12:21

Nordost那個Qx Power有機會我都想拿來看看原理,看看如果在不切開供電下如何洗電,自動對應電源的干擾進行吸收,因為據我所知對電的知識,現在暫時沒有這種技術,不切開供電對電修正只有無功功率補嘗,但只可補嘗相位去平衡干擾,不可能自動對應電源的干擾進行吸收
 可能我都要再學習,但我認為那東西可能只是無功功率補嘗,那幾支LED閃灯只是裝飾{:1_253:}

PP-HK 發表於 2015-3-27 12:36

澳門客 發表於 2015-3-27 12:21 static/image/common/back.gif
 Nordost那個Qx Power有基會我都想拿來看看原理,看看如果在不切開供電下如何洗電,自動對應電源的干擾進 ...

正如CHING所言, 呢類產品都唔係乜新技術, 係咁多年間兜兜轉轉, 重新包裝吓貼返張炭纖貼紙又話新發明, 搵多幾個打手吹吓佢, 攪到d fans hi到暈, 奉若神明自動獻上金錢, 睇返都係得啖笑。

jastudio 發表於 2015-3-27 16:21

澳門客 發表於 2015-3-27 12:21 static/image/common/back.gif
 Nordost那個Qx Power有機會我都想拿來看看原理,看看如果在不切開供電下如何洗電,自動對應電源的干擾進 ...

果幾隻LED真係會random甘閃,懷疑佢有可疑。
當年訪問ps audio 高層,佢直情個電路畫左上塊白板度,登左系雜誌定系網上。
電容, X2電容,電阻,transistor,細choke, LED。就係甘多。段野印象中好似話將noise轉為LED光消耗左佢。
但係唔系量子囖。

起碼,ps audio 平D,話明比你聽系點。老老豆豆,明碼實價,話你知:系呀,就系呢堆野砌成架啦,比錢我條氣都順D。而吾系講你知:“呢d 太空科技,宇宙大爆炸呀,量子力學果d野,講你都吾會明啦,你比錢就得架啦{:1_352:} ”

nannan 發表於 2015-3-27 18:06

PP-HK 發表於 2015-3-27 12:36 static/image/common/back.gif
正如CHING所言, 呢類產品都唔係乜新技術, 係咁多年間兜兜轉轉, 重新包裝吓貼返張炭纖貼紙又話新發明, 搵 ...

你講紅腸同屎?
(Post76 Android 手機版送出)

zoneaudio 發表於 2015-3-27 18:22

本來無一物,何處惹塵埃,
信則有,不信則無,
阿彌陀佛,善哉善哉!

jastudio 發表於 2015-3-27 18:35

nannan 發表於 2015-3-27 18:06 static/image/common/back.gif
你講紅腸同屎?

我發覺ching你真係無爬文

澳門客 發表於 2015-3-27 20:02

jastudio 發表於 2015-3-27 16:21 static/image/common/back.gif
果幾隻LED真係會random甘閃,懷疑佢有可疑。
當年訪問ps audio 高層,佢直情個電路畫左上塊白板度,登左 ...

咁我就覺得很玄,因為在動態工作中,如果介定noise,記住,由於沒有切開供電,即是在一條供電線上,你如何分出動態noise,並把動態noise分離提出來去點LED灯
 以前我只見到過有一技術,利用高頻干擾去干擾電源供電的noise,高頻干擾就是高頻牛點灯去搞出來,但這東西收效不大,因為供電的noise是動態,高頻干擾發生器是靜態的{:1_253:}

karsonkwan 發表於 2015-3-27 23:36

ykluk 發表於 2015-3-26 10:36 static/image/common/back.gif
我又唔係好知喎, 因為知自己無錢買既嘢我係唔會點留意.....

不過近期大熱都係技安兄既Isotek...

隔離牛有好多人用過都話冇咩分別,其中一隻係SINX 同 IsoTexh, 有朋友用過都係好快放左。。。
再生電會唔會好D?

ykluk 發表於 2015-3-28 10:29

karsonkwan 發表於 2015-3-27 23:36 static/image/common/back.gif
隔離牛有好多人用過都話冇咩分別,其中一隻係SINX 同 IsoTexh, 有朋友用過都係好快放左。。。
再生電會 ...

SINE我就覺得普通, IsoTek喺AV展見HIFI德試既時候就堅有料到(Titan EVO3), 當然你話有個超高手可以整到KO佢地仲要低成本我一定信, 因為錢用喺開發同材料梗係好過比好多喺marketing, 但市場有value二手先有value, 呢啲都係循環~~!! {:9_423:}

至於隔離牛同再生牛實際應用上分別我自己就無親身試, 只係聽過高手講, 通常隔離牛比後級, 再生牛比訊源, 至於點解小弟幼稚園知識就不得而知喇~~ {:8_387:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 量子電源處理器

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。