billymud 發表於 2015-3-26 14:28

jastudio 發表於 2015-3-26 10:54 static/image/common/back.gif
吹咁大你都信,量子技術用係邊?
(Post76 Android 手機版送出)

量子技術用係 磁力共振 ! {:1_339:}

澳門客 發表於 2015-3-26 14:42

最後可能變成騙子電源處理器{:1_253:}

jastudio 發表於 2015-3-26 17:00

澳門客 發表於 2015-3-26 14:42 static/image/common/back.gif
最後可能變成騙子電源處理器

两位ching,吾好甘講呀。。。有人真係買左好多支插落排蘇度架{:1_333:}

patkwok 發表於 2015-3-26 18:15

jastudio 發表於 2015-3-26 17:00 static/image/common/back.gif
两位ching,吾好甘講呀。。。有人真係買左好多支插落排蘇度架

哦,咁我又覺得樓上兩位師兄只係話淘寶個隻可信性什低者

你張相個隻係大廠出既,無理由作假啩

澳門客 發表於 2015-3-26 19:54

jastudio 發表於 2015-3-26 17:00 static/image/common/back.gif
两位ching,吾好甘講呀。。。有人真係買左好多支插落排蘇度架

錢多無法啦,唯有叫人幫手洗,泥個內部只是電容一個,或者加小線圈去保護電容,原理就是無功功率補嘗,利用電容去平衡電感負載(大部分音響或電器都是電感負載)下交流電的電壓和電流的不同歩下所產生的無功功率干擾
 這原理及補嘗方法已經有了超過50年,和量子科學完全無關,加入量子xx只是名字一個,強行話同量子科學拉上關係的就是騙子科學{:1_253:}

kmc0907 發表於 2015-3-27 10:27

澳門客 發表於 2015-3-26 19:54 static/image/common/back.gif
 錢多無法啦,唯有叫人幫手洗,泥個內部只是電容一個,或者加小線圈去保護電容,原理就是無功功率補嘗, ...

認同。我是淘宝粉絲,正正經經简单音响零件都買得過,太高科技就唔太信得過。{:6_238:}

jastudio 發表於 2015-3-27 10:42

kmc0907 發表於 2015-3-27 10:27 static/image/common/back.gif
認同。我是淘宝粉絲,正正經經简单音响零件都買得過,太高科技就唔太信得過。
(Post76 Android...

系,越寫得奧妙,你唔明,越中伏。

jastudio 發表於 2015-3-27 10:44

patkwok 發表於 2015-3-26 18:15 static/image/common/back.gif
哦,咁我又覺得樓上兩位師兄只係話淘寶個隻可信性什低者

你張相個隻係大廠出既,無理由作假啩 ...

無話作架。都有用。只不過唔系咩新奇野。gimmick成分多些。唔系賣呢個價位囖。
不過買既比錢比得開心,賣果個無理由吾賣比你{:1_253:}

ykluk 發表於 2015-3-27 11:05

jastudio 發表於 2015-3-26 14:25 static/image/common/back.gif
你意思加支0.47系火同地之间?吾同。
同“隨光呼吸”有D同,但係佢用膽   ...

有某人根據隨光呼吸既簡單線路做咗個一樣既出嚟, 小弟試過, 支膽係有光, 但我木耳聽唔到有咩分別.......{:9_420:}

所以可以慳返呢一類"神器"~~!! {:9_407:}

ykluk 發表於 2015-3-27 11:11

malretep 發表於 2015-3-26 12:16 static/image/common/back.gif
咁同電容手雷同唔同功效?

同手雷魚雷既功能唔同, 小弟有裝魚雷落牆插, 講真, 唔係個個都一定啱用, 裝咗啱聽就可以用, 唔啱聽唔代表你有問題~~!! {:9_423:}

不過裝魚雷成本同效果好過用羅道......

如果要霸住拖板既一個插位, 我寧願用呢個, 起碼我明佢講乜, 同埋試咗有啲效果, 旦本買返嚟唔使一千宜家仲用緊:{:9_407:}

http://www.acoustic-revive.com/japanese/acpower/cs2q.html
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 量子電源處理器

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。