quntinchan 發表於 2015-1-29 22:33

ctscts888 發表於 2015-1-15 23:04 static/image/common/back.gif
咁就乾脆升級 Top model Crown啦!
DCi 一部過 8 ch 掂晒!

師兄,系正!但要付出多少$先?

ctscts888 發表於 2015-1-30 11:49

quntinchan 發表於 2015-1-29 22:33 static/image/common/back.gif
師兄,系正!但要付出多少$先?

Network 版:DCi 8/300N ~ 3萬頭
無Network 版:DCi 8/300 ~ 3萬尾
無記錯好似咁上下⋯⋯
九成九正過太陽火⋯⋯
必選Network 版⋯⋯唔好為左相差果幾千蚊⋯⋯弟日揼spring ……

camseries 發表於 2015-4-19 21:19

MDLP 發表於 2015-1-15 18:12 static/image/common/back.gif
你當一般正常後咳用就無野set

師兄請問下,我想買8150配馬蘭士8802,喇叭係array但8150背後d插有無得賣?好似唔多識駁…說明書有無講呢?再請教8150大約幾錢左右?唔該師兄

MDLP 發表於 2015-4-19 21:50

camseries 發表於 2015-4-19 21:19 static/image/common/back.gif
師兄請問下,我想買8150配馬蘭士8802,喇叭係array但8150背後d插有無得賣?好似唔多識駁…說明書有無講呢 ...

師兄你邊款Array?
不如講哂你d前中後置....
及打算行幾多聲道?

camseries 發表於 2015-4-19 22:10

MDLP 發表於 2015-4-19 21:50 static/image/common/back.gif
師兄你邊款Array?
不如講哂你d前中後置....
及打算行幾多聲道?

全部換晒,得對array1000其他都會轉晒jbl,前級準備8802A後級選左7201,而家見8150好似更加夾jbl所以想改張餐單,電視剛換左VT65,大致就係呢個想法。師兄請多多指教!

MDLP 發表於 2015-4-19 22:21

camseries 發表於 2015-4-19 22:10 static/image/common/back.gif
全部換晒,得對array1000其他都會轉晒jbl,前級準備8802A後級選左7201,而家見8150好似更加夾jbl所以想改 ...

不如搵樓上888介紹你買部行貨Dci8/300
去到8ch好似Dci性價比高好多

BBB88 發表於 2015-7-21 13:57

MDLP 發表於 2015-4-19 22:21 static/image/common/back.gif
不如搵樓上888介紹你買部行貨Dci8/300
去到8ch好似Dci性價比高好多

888師兄:
首先多謝你以往的寶貴意見。
在上圖見用了新電源線,請問銀色的 power cord是什麼牌子(原裝/DIY),插頭是炭纖鍍銠嗎?
但 Terry 說 Crown不適宜用含銀成份的線材?
請問如果我出 4X3500HD - Coxial,喇叭線,插頭等應用什麼最好呢? 請賜教你現用線材,以免小弟浪費了此好機。
Thank you so much 師傅. 又再煩您了。
{:6_189:}

ctscts888 發表於 2015-7-21 15:56

BBB88 發表於 2015-7-21 13:57 static/image/common/back.gif
888師兄:
首先多謝你以往的寶貴意見。
在上圖見用了新電源線,請問銀色的 power cord是什麼牌子(原裝/DI ...

電源缐係找師父DIY的,銅芯,多層屏蔽網,一邊係黃河50頭,另一邊係指定插頭!
信號缐 & 喇叭缐可以諗下 Belden / Sommer /Gotham⋯⋯之類工程缐,平靚正,少音染高平衡度!

BBB88 發表於 2015-7-21 16:57

ctscts888 發表於 2015-7-21 15:56 static/image/common/back.gif
電源缐係找師父DIY的,銅芯,多層屏蔽網,一邊係黃河50頭,另一邊係指定插頭!
信號缐 & 喇叭缐可以諗下...

888師兄:
對上是我第一次在 Post 76 發文。
感謝回覆。小弟還未決定何種組合,好傷腦筋,好煩腦。{:6_136:}
黃河50頭 ? (真係未聽過 - Sorry!)
再三請教你 4X3500HD 係咪犀風利? 敬請毒我多D,等我.....。{:6_222:}

ctscts888 發表於 2015-7-22 16:41

BBB88 發表於 2015-7-21 16:57 static/image/common/back.gif
888師兄:
對上是我第一次在 Post 76 發文。
感謝回覆。小弟還未決定何種組合,好傷腦筋,好煩腦。{:6_13 ...

黃河50即 古河 FI-50 碳纖鍍銠頭
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: Crown聲四起⋯⋯真係忍唔住要出⋯⋯!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。