sharkpigyu 發表於 2014-12-12 23:51

Lexicon RX-7 Kef R50 到手啦!!!

首先開場白第一句我要多謝pac兄 無你rx7無甘快成事!!!好感激你的幫忙!!{:6_162:}

好好好開心我終於擁有我人生中第一部純後級啦!!望左好耐!! 成日聽到各chings話加左後級後有幾正 今次我終於可以自己感受下後級帶比喇叭嘅力量同密度 再唔駛去朋友屋企聽啦!!! 不過足足搞左我7個鐘 因為我要重新執過曬啲位同清潔全部機 洗乾淨它們的身!{:6_228:}
整完部重量超過100磅嘅rx7 我已經散晒啦{:6_209:} 之後我都無乜心機搞隻r50 就甘駁左線就算 都無乜點望過佢{:6_202:} 跟住例行動作 用ypao auto setup 再調一調 再搞下個eq 甘就11點啦!!{:6_136:} 我已經無曬力啦 隊隻joey 演唱會聽下就算!! 一聽已經完完全全唔同曬 喇叭雄渾有力 細節同密度多左同高左好多!! 感覺上好似換左喇叭甘 好正!!{:6_139:} 不過太夜啦 老婆又訓左 試唔到atmos啦 聽朝先試!!
希望遲啲可以整個超級唔專業報告比大家 分享到此為止!!到我要冲涼啦{:6_166:}
(Post76 Android 手機版送出)

lawzelda 發表於 2014-12-12 23:57

{:6_121:}{:6_139:}{:6_139:}正
如果系r500仲正

Samson2011 發表於 2014-12-12 23:58

好正呀!{:6_212:} {:6_212:} {:6_212:} {:6_193:} {:6_193:} {:6_193:}

paulonmi 發表於 2014-12-13 00:10

恭喜C兄買到心頭好{:6_195:}{:6_149:}等代超級報告

sharkpigyu 發表於 2014-12-13 00:11

lawzelda 發表於 2014-12-12 23:57 static/image/common/back.gif

如果系r500仲正

我地方太細 玩座地會玩得無甘好{:6_194:} 不過我記得ching你地方都唔係太大 都玩到r500貼貼服服!!勁呀!!{:6_193:} 等我遲啲啲錢回左氣 會考慮換走對前置 到時先再唸玩咩前置!! 而家要食住樹皮先!!!{:6_203:}

sharkpigyu 發表於 2014-12-13 00:14

paulonmi 發表於 2014-12-13 00:10 static/image/common/back.gif
恭喜C兄買到心頭好等代超級報告

超級唔專業用後感就有!!{:6_147:} 我都係新手 咩都係學習中!! 只係想同各chings Happy sharing!!!{:6_136:} 交流下心得!!{:6_136:}

fm31331 發表於 2014-12-13 00:17

實在太勁!{:6_149:}

wantai288 發表於 2014-12-13 00:19

{:6_196:}{:6_195:}

fatboy88 發表於 2014-12-13 00:27

恭喜恭喜{:6_195:}

jeffmao 發表於 2014-12-13 00:27

公起公起 {:6_149:} 終於買埋番來加入埋後級大家庭囉, 希望你形容得出果種完全唔同既感覺, 我就真係唔識用文字表達寧捨唔同FEELING, LEXICON好氣好力又不失細節你盡可開大VOLUME去FEEL下會下點? 基本上不會走音拆聲所以呢台好野來的, 如果開大VOLUME後有D唔平行可能係未ADJUST好或係有可能因為書架SPK的WEAK POINT被放大左而唔關LEXICON事

之不過你真好野抽部機番來我真頂唔順了重到HIGH HIGH. 你果條線係唔係換左ATLAS銠頭? 本來想叫你去試下插其他FEEL下銠同普通頭分別? 不過好似唔得因為你既IEC尾係橫身唔合其他機用, CHING可以慢慢玩幾個月定晒先再決定最終換咩野SPK去配合套野, 因為而家聽歌同睇戲係去左另一個境界架啦 ENJOY~

仲有CHING記得開埋POWER AMP睇TV, 正好多架
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Lexicon RX-7 Kef R50 到手啦!!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。