Samson2011 發表於 2014-11-21 13:16

少一點熱誠也不行架 ---?> Agreed

所以我都有 PAC 地盒 and Mark II 5 channel 後级

leo25 發表於 2014-11-21 13:21

kungfutown5 發表於 2014-11-21 09:23 static/image/common/back.gif
試毒就預左跌錢,呢次真係大鍋了

咁你又玩左JJ未呀 ? {:6_138:}

edison133 發表於 2014-11-21 13:36

大家在開心地玩每一位產品時,其實是有很多人默默地為每件產品努力和付出的成果。

itoy2008 發表於 2014-11-21 13:47

丁蟹 發表於 2014-11-21 12:48 static/image/common/back.gif
有心開放比大家家訪
有心去人地屋企家訪
唔應該成日講個地盒幾神奇去推銷

蟹兄,有邊個發燒友係睇錢"先"?{:6_180:}
如果:
- 你心中不求結果,算;
- 又唔係叫賣,算;
- 你都DIY過,幾蚊嗡出來,算;
- 2ch 神唔神奇見人見智,都算;
o係你內心會問"典解人地做到我做唔到?咩叫網聚,眾樂樂?" 依個可能係你及一眾DIY港產懝惑? {:6_141:} 用個心去了解下吧,唔好一見試玩,就盲想像自己會中毒,毒發就求二手,好野未必有二手...你明啦...(希望)

有時貴價品牌大量生產會略去很多發燒友背后測試了很多既重要結果,當你入個地盒,jumper,或其他DIY野,再去計埋你既工時,條數隨時貴過類似現貨; group order 玩DIY后既成果咪重好. 不過,重點係,你係咪香港人(丁蟹,應該係啦),香港其實好多DIY發燒友,唔好一講試玩就等於叫你去買野,推銷,又或者睇小DIY或香港制做既產品;到真係商品化時,你就又要問,"可唔可以做返個個價比我?"唉...典解要玩得咁辛苦,百貨百客,百客百貨. Forum其之可以有生存價值,產品信息發放及社交商務(Social Commerce)已是其中不可否決之一個因素. 你出言用幾蚊侮辱他人玩物(依度都好多DIY友){:6_170:} 只會顯得你:
1. 教育水平及個人收養相比差.(唔覺你係...)
2. 你懷才不遇.(不過我個人會支持你,努力吧!)
3. 你眼紅或同行如敵國.(唔會吧!)
4.其他.{:6_136:}

小的只看效果,有能力咪買,冇能力又冇人叫我地去試去買.{:6_180:}
hifi野玩幾年,都知自己要咩啦,好個人架ma,有咩店舖咩都比你試岩先買先,典做生意,你睇Europe典解咩都可以買完叻返去退錢,就知唔mark up幾倍先維到皮...希望你有留意啦...咁d貨來到香港又係依個價,你比多幾多又知唔知,香港係貨一出門,恕不退換,最多咪7日;況且,依家係試,唔係賣野呀...{:6_188:}

蟹兄,純粹分享,只是想見多些好既,真材實料既,港產品牌.最後忠告:依3條J,用唔同物料,咩靚地盒都可試到分別,唔一定PAC Color, Reference 或 Diamond地盒.{:6_222:}

北斗神拳奧義:你一係玩名牌二手,你一係唔好試新野,如果唔係,你已經(毒)死左. {:6_176:}

itoy2008 發表於 2014-11-21 13:50

Samson2011 發表於 2014-11-21 13:16 static/image/common/back.gif
少一點熱誠也不行架 ---?> Agreed

所以我都有 PAC 地盒 and Mark II 5 channel 後级

Ching, 志同道合,我都岩岩入左mk2 5ch神級.不過得閒未開箱.{:6_139:}

kungfutown5 發表於 2014-11-21 15:04

丁蟹 發表於 2014-11-21 12:48 static/image/common/back.gif
有心開放比大家家訪
有心去人地屋企家訪
唔應該成日講個地盒幾神奇去推銷

師兄連我呢d 成日要開工,連76活動都經常去唔到嘅人,都去過 Pac 兄屋企網聚過,你唔係未去過呀!{:6_183:}

kungfutown5 發表於 2014-11-21 15:07

leo25 發表於 2014-11-21 13:21 static/image/common/back.gif
咁你又玩左JJ未呀 ?

Pac 兄個幾條就未,我自己個條就...... {:6_174:}

itoy2008 發表於 2014-11-21 15:11

kungfutown5 發表於 2014-11-21 15:07 static/image/common/back.gif
Pac 兄個幾條就未,我自己個條就......

Ching,我都係玩緊第一條J.{:6_212:}

chhanthony 發表於 2014-11-21 15:24

pac 發表於 2014-11-21 12:50 static/image/common/back.gif
你好似都有個PAC地盒個可?

PAC兄

朋友一場,無惡意,不過真係幾hard sell下。
但商業社會推廣無罪。

pac 發表於 2014-11-21 16:09

chhanthony 發表於 2014-11-21 15:24 static/image/common/back.gif
PAC兄

朋友一場,無惡意,不過真係幾hard sell下。

多謝師兄提點,{:6_162:} 小弟出這個post祗是想分享幾條jumper科研的成果.
絕無推廣甚麼產品的意途,再講這幾條jumper你想買都無,根本得三條自用.
祗不過想有PAC地盒的師兄可以玩好些,發揮好些.再講這幾條所謂"幾蚊成本的五金野",
現在如果要買的話又要幾多呢?我會賺倒好多錢?靠它開飯?況且PAC地盒已正式商品化,根本不用我去HARD SELL,自有商店去SELL.
可能小弟太過喜歡分享,導致各師兄誤會.
正所謂"物極必反,適可而止".小弟深刻領會到了.
亦明白到"樹大招風"是甚麼意思了.
為了不使各師兄們誤會,我決定取消這次試玩活動.

各位師兄如須要小弟幫手的話,可PM小弟.
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: PAC JUMPER 試玩

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。