Andykong 發表於 2014-12-23 17:33

見到右店 Facebook 話有 N6 demo 任玩喎!

taje 發表於 2014-12-23 18:00

Andykong 發表於 2014-12-23 17:33 static/image/common/back.gif
見到右店 Facebook 話有 N6 demo 任玩喎!

岩岩系正確店試完買左
港版冇膠套送…

Andykong 發表於 2014-12-23 18:33

taje 發表於 2014-12-23 18:00 static/image/common/back.gif
岩岩系正確店試完買左
港版冇膠套送…

右店話第一水得幾部,廠又話頭版已售磬,今日零倉存,下批大貨 2015年 Week 02, 如果熊仔第一批貨剩係賣內地就呵呵呵了!

個套是分開的,不是在原包裝內,可能第一批貨時間太趕或忙中有亂,建議你聯絡廠方有無得補返,或者下次追下右店大佢話另一間有點會你無架囉! {:1_343:}

keigo912 發表於 2014-12-23 19:29

taje 發表於 2014-12-23 18:00 static/image/common/back.gif
岩岩系正確店試完買左
港版冇膠套送…

有,佢比漏左,我頭先買時問佢佢先記得送,佢都話今日賣左唔記得送
(Post76 Android 手機版送出)

taje 發表於 2014-12-23 21:07

keigo912 發表於 2014-12-23 19:29 static/image/common/back.gif
有,佢比漏左,我頭先買時問佢佢先記得送,佢都話今日賣左唔記得送
(Post76 Android 手機版送出) ...

原來系甘
我都系走左先知有套送
我過幾日去攞番先
唔該曬

royalsuen 發表於 2014-12-23 23:00

keigo912 發表於 2014-12-23 19:29 static/image/common/back.gif
(Post76 Android 手機版送出) ...

ching~ whats the diff between calyx m and N6??

keigo912 發表於 2014-12-23 23:26

royalsuen 發表於 2014-12-23 23:00 static/image/common/back.gif
ching~ whats the diff between calyx m and N6??

因只係聽左幾粒鐘所以暫時覺得冇calyx m聲咁深潛,但分析力同人聲比calyx m出,其他要再煲下機先作實,重有電量一定比calyx m高

Andykong 發表於 2014-12-24 00:11

keigo912 發表於 2014-12-23 11:38 static/image/common/back.gif
唔知可以聽到幾多個鐘頭?希望唔好好似calyx m咁得幾粒鐘

今日煲機時候見到你的問題,所以順便做了一次 Battery Test:

耳機是 ER4B
High Gain
Vol = 75
全是 16/44.1 的 WAV 檔案

這是爆力煲機的設定,基本上推到隻 ER4S 非常大聲,我相信正常用入耳的話可以唔駛谷到咁盡, battery life 可以再長 D,遲 D 煲完機可能會再做一次,我估 Low gain, Vol = 40 應較接近日常使用了!

Andykong 發表於 2014-12-24 00:23

keigo912 發表於 2014-12-23 23:26 static/image/common/back.gif
因只係聽左幾粒鐘所以暫時覺得冇calyx m聲咁深潛,但分析力同人聲比calyx m出,其他要再煲下機先作實,重 ...

師兄你個 DAP history 勁到無朋友,唔止玩過好多 DAP,仲越玩越靚/貴,希望你入手 N6 後唔會覺得是 downgrade 啦!

期待煲機後會有 Calyx M + AK120II + N6 的橫評,這個比較組合應是所有對 N6 有興趣的朋友也非常期待的。

taje 發表於 2014-12-24 09:21

royalsuen 發表於 2014-12-23 23:00 static/image/common/back.gif

一聽落去第一個感覺系冇calxy m甘貼耳
舒服d
人聲冇ma9甘正不過絕對唔差
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。