Andykong 發表於 2014-12-19 11:44

wap9999 發表於 2014-12-18 15:21 static/image/common/back.gif
唔見熊餅個fd 唔見到有 promote??
(Post76 Android 手機版送出)

右店的 Facebook 在 12 號已放 N6 的料,而且一路有 update,希望呢個 weekend 有機比人玩吧!

態仔店的淘寶已有 N6,但香港態仔 Facebook 未見更新,希望內地熊他有放 demo 落香港啦!
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5.w4002-2524371903.23.AgLToS&id=42967031991

Andykong 發表於 2014-12-19 11:51

kcmak43396 發表於 2014-12-18 18:52 static/image/common/back.gif
我朋友联络“客服中心”,回覆22/12或之前發貨。

希望早些出到比你啦,多個人開箱熱鬧 D 嘛!

我的淘戶口無綁手機號,所以我前兩日每 2-3 小時就上淘記,見到 update 時話有一件貨待收,幾鬼開心啊,同年頭買 X5 時心情一樣,不過當日 X5 開箱最後不歡而散,希望今次聖誕可以大家玩得高高興興啦!

kcmak43396 發表於 2014-12-20 12:10

Andykong 發表於 2014-12-19 11:51 static/image/common/back.gif
希望早些出到比你啦,多個人開箱熱鬧 D 嘛!

我的淘戶口無綁手機號,所以我前兩日每 2-3 小時就上淘記, ...

我朋友通知我,因Cayin的64G卡無貨,所以最快要22/12發貨。

Andykong 發表於 2014-12-20 12:46

kcmak43396 發表於 2014-12-20 12:10 static/image/common/back.gif
我朋友通知我,因Cayin的64G卡無貨,所以最快要22/12發貨。
(Post76 Android 手機版送出) ...

原來是卡在張 64G microSD.

Cayin 在這方面有點執著,據 QQ 群中的內部討論,因內地假卡橫行所以 Cayin 堅持只向大代理直接攞貨,而且是要比較快的 48MB/s 版本,其實係有 30MB/s版本會較平和貨源較充足。參與內測的用家也建議用 30MB/s 的卡先出貨給客人,橫掂優惠廣告都無寫是那個版本的 microSD 上,但佢地寧願等多幾日希望大代理能及時補貨。佢地都知無論如何要在聖誕前出晒所有預訂的單,祝你好運啦。

kcmak43396 發表於 2014-12-20 14:45

Andykong 發表於 2014-12-20 12:46 static/image/common/back.gif
原來是卡在張 64G microSD.

Cayin 在這方面有點執著,據 QQ 群中的內部討論,因內地假卡橫行所以 Cayin...

呢張Ultra,microSD只係讀寫有约45/25M/s.
我現在多數用Extreme張64G,讀寫約60/45M/s.{:6_211:}
不如改為送皮套{:6_190:}
唉!即係聖誕前,我朋友都無法俾我。

alexyk 發表於 2014-12-20 16:27

我嘅貨已經寄出,如無意外明或後曰就可以收到{:1_259:}

VictorTo 發表於 2014-12-20 20:24

前幾日淘左部,剛到順豐取件

kcmak43396 發表於 2014-12-20 20:33

VictorTo 發表於 2014-12-20 20:24 static/image/common/back.gif

唉!點解我係Cayin淘網訂會咁遲都未發貨,64G卡應該一早訂貨啦。{:6_194:}
真係無計。{:6_187:}

Andykong 發表於 2014-12-20 21:40

kcmak43396 發表於 2014-12-20 14:45 static/image/common/back.gif
呢張Ultra,microSD只係讀寫有约45/25M/s.
我現在多數用Extreme張64G,讀寫約60/45M/s.
不如改為 ...

其實我有同佢地講同牌子同 line 的話,快慢速對聲音不會有變數,我部相機用的 memory card 就會計較速度,但 DAP 用便不太計較了,但 Cayin 希望能儘量做好點,唯有拍拍手支持了!

皮套我剛見過手製的第一轉樣版,估計春節前也趕不及了,唯有等下先啦!

Andykong 發表於 2014-12-20 21:55

VictorTo 發表於 2014-12-20 20:24 static/image/common/back.gif

快 D 上開箱圖啦,你係 Post76 的第一部 N6 開箱了!

以玩 Beta 機的經驗,煲頭兩三日變化都幾明顯,但 100 小時後已基本穩定。師兄係仲用半模 IE800?我都幾有興趣知 N6 舞唔舞得掂隻 IE800,等你分享了!
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。