sugimoto 發表於 2014-6-15 22:19

想買拖板

師兄們,我想買個英式拖板,請問有咩推介
我有以下設備
Naim Stereo amp
Av amp
PS audio DAC
Naim Network player for songs
Oppo player
Panasonic plasma
Magic TV box

今日係深水埗睇過Isotech OL-AI005同埋Wireworld Matrix2
請問有無師兄用過或者誰俾啲建議

用咩線好呢

多謝

wadee 發表於 2014-6-15 22:56

師兄之前用開個隻唔好咩?
聽朋友講Naim好有個性架,用番自己線穩陣!!

YYSKY 發表於 2014-6-15 22:58

用206-2英式,不過得4個位。

plnl88 發表於 2014-6-15 23:07

YYSKY 發表於 2014-6-15 22:58 static/image/common/back.gif
用206-2英式,不過得4個位。

naim 機未必夾到 206-2。
根據紀錄,三個 naim 机用家,
兩個對 206-2 say no.
一個 say yes.

樓主師兄可能要分開用兩隻拖板。
據聞 naim 來港做 demo 時,
要求 威達提供 isotek 拖板。
而有一部份 naim 用家試到楓葉牌拖板非常夾 naim。

AV 機最好揀有濾波功能的電處了。
拖板會無咁好。

sugimoto 發表於 2014-6-16 00:00

C兄們,唔好意思,我本身無用拖板,因為搬屋,想整好啲啲嘢,所以第一次用,咩都唔識

plnl88 發表於 2014-6-16 00:05

sugimoto 發表於 2014-6-16 00:00 static/image/common/back.gif
C兄們,唔好意思,我本身無用拖板,因為搬屋,想整好啲啲嘢,所以第一次用,咩都唔識 ...

師兄不用唔好意思。
發問無分新手,老手。
唔明,唔識,發問是最正常不過的。

wadee 發表於 2014-6-16 00:06

sugimoto 發表於 2014-6-16 00:00 static/image/common/back.gif
C兄們,唔好意思,我本身無用拖板,因為搬屋,想整好啲啲嘢,所以第一次用,咩都唔識 ...

Naim真係要試先得,衣隻牌子我都冇經驗所以唔亂嗡,但我有朋友話佢玩naim用番原裝線玩,慳返好多~

sugimoto 發表於 2014-6-16 09:03

感謝c兄們解答,naim我係用返跟機條線,我都聽過話用跟機線係最夾.

咁請問下若果唔計naim,咁請問大家有咩拖板同拖板線推介呢

謝謝~~

wadee 發表於 2014-6-16 09:50

sugimoto 發表於 2014-6-16 09:03 static/image/common/back.gif
感謝c兄們解答,naim我係用返跟機條線,我都聽過話用跟機線係最夾.

咁請問下若果唔計naim,咁請問大家有咩拖 ...

師兄,我個拖板都是普通8個位千零蚊貨仔!!
但其中有兩個位是冇濾波的,冇濾波是用來插amp同十仔~
因朋友教,話濾波會濾埋某些音,所以建議師兄買時考慮埋這點!!
{:6_146:}

sugimoto 發表於 2014-6-16 10:02

呀...真係多謝指教.
但請問係咩牌子/model呢,
用咩線材呀請問
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 想買拖板

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。