无间使者 發表於 2014-5-20 16:20

现在用的什么安记的什么机?

gigigigig 發表於 2014-5-20 17:05

louis001 發表於 2014-5-20 16:13 static/image/common/back.gif
呀師兄你又幾時搵你班馬仔毒下我

首先,我係一個被毒害既超級新手,購真D馬仔遠睇頂呱呱{:8_400:} ,近睇吹喇叭一樣!{:8_364:} ,馬仔驅吓風,我俾你反毒至真,又有高人Q姐指導,又鬼妹,經常滋潤劏蛇又進補, 點夠你玩,我第一條紅腸,都係俾你毒害,重好講!{:8_362:}

alex695chan 發表於 2014-5-20 17:11

无间使者 發表於 2014-5-20 16:20 static/image/common/back.gif
现在用的什么安记的什么机?

安記808
(Post76 Android 手機版送出)

louis001 發表於 2014-5-20 18:02

gigigigig 發表於 2014-5-20 17:05 static/image/common/back.gif
首先,我D馬仔遠睇諸葛亮 ,近睇豬一樣! ,器材驅風可止毒,我俾你反毒至真,又有高 ...

師兄言重 係我心目中 器材冇平貴 袛有玩得好 同唔好
正所謂 平有平玩 貴有貴玩 玩得好 入門都可以好好聲 玩得唔好 天價器材都可以衰聲
不過我印象中我自己 好似冇毒過人玩紅腸 {:6_141:} 連包膠都好似冇出過
袛係間唔中講兩句 比起隻晶................. 我相對叫低調架啦 {:6_174:}
況且一套馬仔真係未聽過 了解下乜野聲底都好 最少心裏有個底
第日都可以同人吹下 因為未聽過亂吹話唔好既大有人在 我袛想開開心心聽盡百家牌子姐 {:6_136:}
志於師兄如果真係因為我影響而買左條紅腸既{:6_136:}
我係度真係要同你講聲...................... 係咪冇介紹錯呢 {:6_174:}
我最鐘意既就係 害.......................人................畢................錢架啦出晒名架啦 {:6_158:}
講下笑咋 最緊要大家玩得開心 同用個心出黎討論 {:6_182:}

gigigigig 發表於 2014-5-20 19:03

redioleong 發表於 2014-5-20 16:19 static/image/common/back.gif
師兄,你講嘅情況好 fit 我,正係我想升級嘅方向,可否介紹下av amp 俾我參考下。我初步揀了馬仔sr5008或 ...

首先,我有朋友用CA 鬼妹,聽過的確唔錯!但而我對馬仔抱著情已結,聲底細路仔已聽醇咗口味!現在馬仔俾到我,就是款色外型夠Classic ,睇戲似劇院式及聽歌兼備,詩文得來夠厚聲底,女聲最凸出!至於 SR5008 &SR6008 買時有較過聲底在睇戲唱歌聽方面,又不是分别很大, SR6008 在 8 omh 是110W 只相差10W,SR5008 &SR6008 size 闊高一樣 ,深就SR6008大少少,功能上差不多一樣,同樣有Pre out 及配有7 個 HDMI输入和2個输出,用的InstaPrevue可透過画中画在屏幕上看所有HDMI输入源,都幾方便, 只是SR5008 (没有Audyssey DSX和DTS Neo:X 7.1,可横向和縱向surround環回立體聲, 有可插多套zone 2 入房睇戲, 又多Phono MM输入玩黑膠 ), 同樣玩到7.2 ,但 如果你不玩前上置或前橫置去拉闊音場及黑膠,以上的話,差價相差$2500(上次計錯),就是看看自己將來擴展性,如果budget有限,只好睇餸食飯 ,勝價比c /p 就是首推SR5008 , 就由自己取捨!希望幫到你 !{:6_177:} ,不過,最後我也比較過SR7008, 感覺分别大D , 聲音控制方面又再好好多,可惜,高度高D, 我唔夠位,所以無緣!{:6_187:}

P.S以上純個人觀感,如有出錯,敬請勿大力插 !{:6_195:}

wadee 發表於 2014-5-20 19:30

alex695chan 發表於 2014-5-20 14:23 static/image/common/back.gif
唔該c兄,我都知冇可能少林功夫十唱歌跳舞,因小弟有選擇困難症,都諗緊部creek50a+av amp我老板批到$120 ...

慢慢試, 試啱自己口味, 如唔介意2手咪買2手玩囉, 平好多, 唔啱玩賣番出去都係蝕少少~

wadee 發表於 2014-5-20 19:34

alex695chan 發表於 2014-5-20 17:11 static/image/common/back.gif
安記808

808都唔係差? 你用咩喇叭十仔?

alex695chan 發表於 2014-5-20 20:10

wadee 發表於 2014-5-20 19:34 static/image/common/back.gif
808都唔係差? 你用咩喇叭十仔?

808係唔差,想揾返D睇戲剌激D嘅AMP

wadee 發表於 2014-5-20 20:17

alex695chan 發表於 2014-5-20 20:10 static/image/common/back.gif
808係唔差,想揾返D睇戲剌激D嘅AMP

如果要勁要狠我真係會叫你買5010,你去德發睇佢播蝙蝠俠2就知,但可惜out你budget!!

以av amp計LX87最合你要求和預算!!

唔好急,慢慢揀!!

alex695chan 發表於 2014-5-20 21:00

wadee 發表於 2014-5-20 20:17 static/image/common/back.gif
如果要勁要狠我真係會叫你買5010,你去德發睇佢播蝙蝠俠2就知,但可惜out你budget!!

以av amp計LX87最合 ...

ok唔該c兄
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 想換一皮野AV AMP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。