stockpicker 發表於 2014-5-21 23:07

alex695chan 發表於 2014-5-21 22:53 static/image/common/back.gif
安仔比到好似好慢咁,唔得爽快,用808會好埋身,但我唔知點講,硬係拖個尾好長咁,我係第二道聽4520,快上 ...

我用低級Model X3000,好次換咗部sub仔一樣,爽呀, 不過我係用後級.
btw, Ching嘅喇叭應該爆唔起來

alex695chan 發表於 2014-5-21 23:14

stockpicker 發表於 2014-5-21 23:07 static/image/common/back.gif
我用低級Model X3000,好次換咗部sub仔一樣,爽呀, 不過我係用後級.
btw, Ching嘅喇叭應該爆唔起來 ...

我知,逐樣換,隻mission喺華X買,當時佢話好正,因為唔識所以買左,但小弟覺得隻野聽歌○K嘅
(Post76 Android 手機版送出)

louis001 發表於 2014-5-21 23:15

alex695chan 發表於 2014-5-21 22:59 static/image/common/back.gif
幾$c兄

SUB-3 停產左 可以去二手市場搵下

SUB-1 約400-600 SUB-3 約900-1200 不等 要睇48.V 或72.V

以上袛係我個人估計既二手價 請師兄自行衡量

咁你而家用緊乜野十仔線

alex695chan 發表於 2014-5-21 23:21

louis001 發表於 2014-5-21 23:15 static/image/common/back.gif
SUB-3 停產左 可以去二手市場搵下

SUB-1 約400-600 SUB-3 約900-1200 不等 要睇48.V 或72.V

唔知,好似4xx,渣野,喺影X天地買隻1000加$買

louis001 發表於 2014-5-21 23:28

alex695chan 發表於 2014-5-21 23:21 static/image/common/back.gif
唔知,好似4xx,渣野,喺影X天地買隻1000加$買

有綠既去二手網搵下 收二手平平地唔岩玩平手走都得
有朋友有得借就借下先 下下俾錢買 如果買新都幾金架
我有一排對低音線好有興趣 所以借買左差不多所有比較多師兄用牌子既十仔線返黎玩
所以對十仔線某的特性都有一定程度既了解 雖然未係百份百了解
但邊條線岩邊類型十仔既配撘都有少少認知既 {:6_136:}
不過最重要都係師兄最好信自己既耳仔{:6_193:}

alex695chan 發表於 2014-5-21 23:34

louis001 發表於 2014-5-21 23:28 static/image/common/back.gif
有綠既去二手網搵下 收二手平平地唔岩玩平手走都得
有朋友有得借就借下先 下下俾錢買 如果買新都幾金架
...

小弟喇叭唔換住,唸住換AMP先,頭先我同老板傾過,老板話不如換左佢先,線就可以唸唸,因為佢唔會知,哈哈!小弟買左咁多野,最滿意就係隻十仔,玩到做賊咁

louis001 發表於 2014-5-22 00:16

alex695chan 發表於 2014-5-21 23:34 static/image/common/back.gif
小弟喇叭唔換住,唸住換AMP先,頭先我同老板傾過,老板話不如換左佢先,線就可以唸唸,因為佢唔會知,哈 ...

呢隻威記十係唔錯架 {:6_177:}

IcarusDerrick 發表於 2014-5-22 14:21

師兄,你部AMP已經係安記系列算係頂級之作啦…,但應該無你講到咁差,小弟都係用安記,但無你咁高級(616咋){:6_147:} !再配JBL 4305,己經超額完成!無論睇戲/演唱會及聽哥都交到功課同滿意!{:6_143:} 有師兄黎過家訪都估唔到可以咁平衡!其實會唔會你對喇叭太斯文,若睇戲可能真係滿足唔到你,所以我想講,師兄有無考慮唔係換AMP而係改換喇叭!曾經有師兄同我講過一個黃金比例:七成-喇叭,兩成-AMP,一成-線材/電源!{:6_146:}

keekee 發表於 2014-5-22 21:50

louis001 發表於 2014-5-22 00:16 static/image/common/back.gif
呢隻威記十係唔錯架

{:6_193:} 呢只威仔都ok嫁

wadee 發表於 2014-5-22 23:20

IcarusDerrick 發表於 2014-5-22 14:21 static/image/common/back.gif
師兄,你部AMP已經係安記系列算係頂級之作啦…,但應該無你講到咁差,小弟都係用安記,但無你咁高級(616咋) ...

器材線材大家相輔乘,又唔會話劃死什麼比例既,以你個比例咪如果兩萬amp就七萬喇叭一萬線? 其實豐儉由人,最緊用夾~
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17
查看完整版本: 想換一皮野AV AMP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。