設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alex695chan

[AV擴音機] 想換一皮野AV AMP

新仔玩家

现在用的什么安记的什么机?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-20 16:13
呀師兄你又幾時搵你班馬仔毒下我

首先,我係一個被毒害既超級新手,購真D馬仔遠睇頂呱呱
,近睇吹喇叭一樣! ,馬仔驅吓風,我俾你反毒至真,又有高人Q姐指導,又鬼妹,經常滋潤劏蛇又進補, 點夠你玩,我第一條紅腸,都係俾你毒害,重好講!
Sonus Faber TT  Ls603
M&K m4T K5
MKsound 750c  SB12 Oasis6
Marantz SR6008 UD5007
Marantz Pm15s2黑魂CD5004

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

无间使者 發表於 2014-5-20 16:20
现在用的什么安记的什么机?

安記808
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

gigigigig 發表於 2014-5-20 17:05
首先,我D馬仔遠睇諸葛亮 ,近睇豬一樣! ,器材驅風可止毒,我俾你反毒至真,又有高 ...

師兄言重 係我心目中 器材冇平貴 袛有玩得好 同唔好
正所謂 平有平玩 貴有貴玩 玩得好 入門都可以好好聲 玩得唔好 天價器材都可以衰聲
不過我印象中我自己 好似冇毒過人玩紅腸 連包膠都好似冇出過
袛係間唔中講兩句 比起隻晶................. 我相對叫低調架啦
況且一套馬仔真係未聽過 了解下乜野聲底都好 最少心裏有個底
第日都可以同人吹下 因為未聽過亂吹話唔好既大有人在 我袛想開開心心聽盡百家牌子姐
志於師兄如果真係因為我影響而買左條紅腸既  
我係度真係要同你講聲...................... 係咪冇介紹錯呢   
我最鐘意既就係 害.......................人................畢................錢  架啦  出晒名架啦
講下笑咋 最緊要大家玩得開心 同用個心出黎討論

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

redioleong 發表於 2014-5-20 16:19
師兄,你講嘅情況好 fit 我,正係我想升級嘅方向,可否介紹下av amp 俾我參考下。我初步揀了馬仔sr5008或 ...

首先,我有朋友用CA 鬼妹,聽過的確唔錯!但而我對馬仔抱著情已結,聲底細路仔已聽醇咗口味!現在馬仔俾到我,就是款色外型夠Classic ,  睇戲似劇院式及聽歌兼備,詩文得來夠厚聲底,女聲最凸出!至於 SR5008 &  SR6008 買時有較過聲底在睇戲唱歌聽方面,又不是分别很大, SR6008 在 8 omh 是110W 只相差10W,SR5008 &  SR6008 size 闊高一樣 ,深就SR6008大少少,功能上差不多一樣,同樣有Pre out 及配有7 個 HDMI输入和2個输出,用的InstaPrevue可透過画中画在屏幕上看所有HDMI输入源,都幾方便, 只是SR5008 (没有Audyssey DSX和DTS Neo:X 7.1,可横向和縱向surround環回立體聲, 有可插多套zone 2 入房睇戲, 又多Phono MM输入玩黑膠 ), 同樣玩到7.2 ,但 如果你不玩前上置或前橫置去拉闊音場及黑膠,以上的話,差價相差$2500  (上次計錯),就是看看自己將來擴展性,如果budget有限,只好睇餸食飯 ,勝價比c /p 就是首推SR5008 , 就由自己取捨!希望幫到你 ! ,不過,最後我也比較過SR7008, 感覺分别大D , 聲音控制方面又再好好多,可惜,高度高D, 我唔夠位,所以無緣!

P.S  以上純個人觀感,如有出錯,敬請勿大力插 !
Sonus Faber TT  Ls603
M&K m4T K5
MKsound 750c  SB12 Oasis6
Marantz SR6008 UD5007
Marantz Pm15s2黑魂CD5004

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

alex695chan 發表於 2014-5-20 14:23
唔該c兄,我都知冇可能少林功夫十唱歌跳舞,因小弟有選擇困難症,都諗緊部creek50a+av amp我老板批到$120 ...

慢慢試, 試啱自己口味, 如唔介意2手咪買2手玩囉, 平好多, 唔啱玩賣番出去都係蝕少少~
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

alex695chan 發表於 2014-5-20 17:11
安記808

808都唔係差? 你用咩喇叭十仔?
RYTHMIK E15

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-5-20 19:34
808都唔係差? 你用咩喇叭十仔?

808係唔差,想揾返D睇戲剌激D嘅AMP

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

alex695chan 發表於 2014-5-20 20:10
808係唔差,想揾返D睇戲剌激D嘅AMP

如果要勁要狠我真係會叫你買5010,你去德發睇佢播蝙蝠俠2就知,但可惜out你budget!!

以av amp計LX87最合你要求和預算!!

唔好急,慢慢揀!!
RYTHMIK E15

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-5-20 20:17
如果要勁要狠我真係會叫你買5010,你去德發睇佢播蝙蝠俠2就知,但可惜out你budget!!

以av amp計LX87最合 ...

ok唔該c兄