lwt 發表於 2014-5-29 03:34

地盤肥佬 發表於 2014-5-28 19:40 static/image/common/back.gif
唔知點解我自己上網下載個更新檔落黎再自己跟足官網寫既程序去UPDATE
顯示完UPDATE SUCCESS再自己重新開機 ...

官網應該還未有啊, C兄在那裡搵架~{:6_136:}

lwt 發表於 2014-5-29 03:35

nightscrawler 發表於 2014-5-29 00:08 static/image/common/back.gif
肯定不是吧...

不會吧~{:6_138:}

joeny 發表於 2014-5-29 06:32

lwt 發表於 2014-5-29 03:34 static/image/common/back.gif
官網應該還未有啊, C兄在那裡搵架~

官網已經有066版的回件同更新說明書下載,
不過之前係舖頭幫手更新,所以更新細節唔清楚

lwt 發表於 2014-5-30 03:44

joeny 發表於 2014-5-29 06:32 static/image/common/back.gif
官網已經有066版的回件同更新說明書下載,
不過之前係舖頭幫手更新,所以更新細節唔清楚 ...

哦, 已有了嗎~
你先將FW抄落TF卡然後RETURN同POWER制同時按約10秒就可自動升了,
註: 一定要入落TF先得架~{:6_211:}

PCMM1 發表於 2014-6-3 12:46

部AP100愈煲愈正
看來再煲多一排便可以出聽感了
{:6_178:}

其他師兄情況如何啊?
{:6_141:}

pcromeo 發表於 2014-6-3 13:14

PCMM1 發表於 2014-6-3 12:46 static/image/common/back.gif
部AP100愈煲愈正
看來再煲多一排便可以出聽感了

未開始煲line out{:6_203:}
(Post76 Android 手機版送出)

PCMM1 發表於 2014-6-3 14:09

pcromeo 發表於 2014-6-3 13:14 static/image/common/back.gif
未開始煲line out

小弟反而現在只煲Lineout
用來輸出給Port Amp真的動聽啊
{:6_211:}

pcromeo 發表於 2014-6-3 15:47

PCMM1 發表於 2014-6-3 14:09 static/image/common/back.gif
小弟反而現在只煲Lineout
用來輸出給Port Amp真的動聽啊

你部port. amp 好聲又好力嘛!{:6_193:}

acml 發表於 2014-6-3 23:40

煲咗部AP100兩個多星期, 部機好似唔係好夾IE800.......
相比起MA8+IE800, 我個人意見都係覺得MA8出黎啲聲清爽啲.....耐聽啲.
可能加AMP俾部AP100會好聲啲, 但係又會搞到部AP100冇咗對比MA8的最重要優勢.....Size +重量 (夏天帶部MA8出街真係有啲難搞)
希望煲多一排會有所改變........

PCMM1 發表於 2014-6-4 09:50

acml 發表於 2014-6-3 23:40 static/image/common/back.gif
煲咗部AP100兩個多星期, 部機好似唔係好夾IE800.......
相比起MA8+IE800, 我個人意見都係覺得MA8出黎啲聲清 ...

無可否應
MA8加上平衡咭夾上IE800
的確是數一數二的最佳配搭
如果師兄已經有MA8在手
用AP100夾IE800
聲音匹配性MA8會比AP100更好
{:6_210:}

對小弟感覺而言
IE800配AP100不是不好
只是沒有MA8這麼配匹而矣
當然硬件質素比
MA8也比AP100 有一定的優勢
AP100的Phoneout質素比MA8般遜色
這個也是事實來呢
(除了SIZE也是價錢上的分別)
{:6_136:}

想問問師兄你是用那估EQ來聽IE800
小弟之前試是用<正常>EQ加SRC升去24Bit 176.4khz
聲音來說還是覺得不錯
(用<用戶>EQ低頻會多一點)
現在煲了差不多一個月
日日放工開始煲通宵
到第二朝返工拎走
聲音持續地有變化
{:6_193:}

聽了一個月時間
小弟最為推薦用AP100的Lineout (多於Phoneout)
當然用Lineout出Port. Amp的話
質素比Phoneout會有更加好的發揮 (有點說廢話 ^^")
好在AP100 Size有優勢呢
否則再加上Port. Amp也很痛苦
{:6_193:}
頁: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39
查看完整版本: [開箱] 性價比高得嚇人的DAP - Hidizs AP100

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。