jansoe 發表於 2014-6-29 06:48

大鋪就一定貴,之前格過價最平都係龬上鋪。
另外NB牆架起鴨尞街都係佰零蚊,自己有鑽就可以省成千蚊。我用NB-C3F都係$140。

lamdog 發表於 2014-6-29 12:32

ken000283 發表於 2014-6-29 03:39 static/image/common/back.gif
好似高清盒用HD錄野一樣, 電視錄影同平時window 格式唔同 , 未 format 之前基本上係唔能夠錄野 ...

不過錄緊野唔可以轉台,同埋我試過用老馮送既HHD 係connect 唔到,要用有電個啲HHD先得。
(Post76 Android 手機版送出)

ken000283 發表於 2014-6-29 15:25

唔知點樣換電沿綫? 有無人試過換 ?

jeffmao 發表於 2014-6-29 21:26

我都想知 X 2

Andykong 發表於 2014-6-29 23:23

laiho 發表於 2014-6-28 17:32 static/image/common/back.gif
我頭先都打去高清xx order咗部55”星期一裝機
上牆裝NB活動架多1千,梗架750
(Post76 Android 手機版送出) ...

佢地都係用 NB 757-L400 架,我上 Yahoo 搵同一個架,送架上門連安裝,$6xx 攪掂,平幾舊!

Andykong 發表於 2014-6-29 23:48

ken000283 發表於 2014-6-29 04:00 static/image/common/back.gif
市場多人知道LA9700最後一批 Full LED 貨, 短時間內好多人買,
去過太古城幾次,

其實 Price.com 個價已經好透明,$23K 連贈品是小店的底線了吧,大行做呢個價係有小小難度,接近都算啦,唔好太執著,因為細鋪真係有機收你單之後先落單比大代,隨時排隊尾無貨就飲限了!

我 4 月中落單時 @@*)), 前日上去攞埋 GPad 跟住 !%)) 賣左比 friend,扣埋 2000 超市,部 Bluray 自用,即係!(#))送 Bluray, 我覺得好抵用了,當時我見到其他鋪有好 D 既 deal 都只係緊張邊間有貨,個價差三幾百都無謂計到盡啦!

jeffmao 發表於 2014-6-29 23:58

小弟都記得當時好似聽口氣多左好多人落單, 我都當時訂左65寸等一星期, 我估當時真係好賣
果間SHOP話代理分左俾我果件夾爆左, 信又好唔信又好, 又再DELAY左2星期先到我有貨
呢回LG 9700真係唔講得笑

Andykong 發表於 2014-6-30 00:18

jeffmao 發表於 2014-6-29 23:58 static/image/common/back.gif
小弟都記得當時好似聽口氣多左好多人落單, 我都當時訂左65寸等一星期, 我估當時真係好賣
果間SHOP話代理分 ...

我今年 2 月過帖問買 4K, 3 月開呢個帖專講 LA9700,當時大部份塘邊鶴都話 4K 買唔運,等多兩年先,勢估唔到幾個月後已經玩搶貨,有時真係唔好剩係計數,好產品同心頭好見到就唔好走雞了!

ken000283 發表於 2014-6-30 06:09

Andykong 發表於 2014-6-30 00:18 static/image/common/back.gif
我今年 2 月過帖問買 4K, 3 月開呢個帖專講 LA9700,當時大部份塘邊鶴都話 4K 買唔運,等多兩年先,勢估 ...

我去過好多間鋪睇機 , 一拍埋 samsung 同 sony 試齊 TV, blueray 碟, 比較過後就明白點解的人搶住買佢 ....

kuushun 發表於 2014-6-30 11:18

有冇得升級
頁: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42
查看完整版本: LG 55LA9700 (FALD, 4K, 被動3D)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。