lamdog 發表於 2014-6-12 22:41

frankiepoon 發表於 2014-6-12 16:24 static/image/common/back.gif
美劇好多都係用4K拍

上網D/L? {:6_240:}

jeffmao 發表於 2014-6-13 04:42

唔知各位9700系既C兄而家睇緊上半場
滿唔滿意部機表現呢? {:6_148:}

lamdog 發表於 2014-6-13 08:23

jeffmao 發表於 2014-6-13 04:42 static/image/common/back.gif
唔知各位9700系既C兄而家睇緊上半場
滿唔滿意部機表現呢?

你自己呢?我就未送機黎。
(Post76 Android 手機版送出)

Andykong 發表於 2014-6-13 08:24

frankiepoon 發表於 2014-6-12 16:24 static/image/common/back.gif
美劇好多都係用4K拍

4K 拍唔奇,但唔會係4K後制,到 OTA 時可能只係1080i 都有可能架!

Andykong 發表於 2014-6-13 09:31

lamdog 發表於 2014-6-12 22:41 static/image/common/back.gif
上網D/L?

我話搵到個海外串流睇到 1080p 你信唔信我呢?

另外「題外話」「搭單」一問,Post76 可唔可以討論和BT 相關既野架? 例如我上射手網揾唔到字幕,係咪都唔得架?

Sorry, 明既會明,唔明既都唔好問,自已 research 啦!

hsbkl 發表於 2014-6-13 13:15

我還在考慮 LA9700 還是等 Panasonic 的 TX-L65AX900, 苦惱中 {:8_367:}

jeffmao 發表於 2014-6-13 13:35

lamdog 發表於 2014-6-13 08:23 static/image/common/back.gif
你自己呢?我就未送機黎。
(Post76 Android 手機版送出)

C兄部機仲未送既?
琴晚表現滿意好多位都好DETAIL, 色彩又正
起碼唔駛迫去BAR睇大電視啦

jeffmao 發表於 2014-6-13 13:37

hsbkl 發表於 2014-6-13 13:15 static/image/common/back.gif
我還在考慮 LA9700 還是等 Panasonic 的 TX-L65AX900, 苦惱中

C兄,琴晚打波時見到PANASONIC賣4K新機廣告了
上PRICE網好似65寸仲未有人報價

ken000283 發表於 2014-6-13 15:29

jeffmao 發表於 2014-6-13 13:37 static/image/common/back.gif
C兄,琴晚打波時見到PANASONIC賣4K新機廣告了
上PRICE網好似65寸仲未有人報價
...

睇過panasonic 的色好黑黑沉沉 ,LG 8500 又差少少,

我自已覺得, 如果65"左右, 只有sharp同LA 9700有得鬥,
兩種性格, 兩隻都好靚,
LG 色彩比較豊富/後生, sharp 的色比較沉實/保守,
好睇個人喜好同品味

jeffmao 發表於 2014-6-13 15:43

ken000283 發表於 2014-6-13 15:29 static/image/common/back.gif
睇過panasonic 的色好黑黑沉沉 ,LG 8500 又差少少,

我自已覺得, 如果65"左右, 只有sharp同LA 9700有 ...

小弟之前都SHARP來, 未入手LG前係豐記望過部SHARP 60寸, 色水同細緻度都打動到我幾正
但發覺部機都幾熱, 另外係用主動3D眼鏡, 當時諗下後走左去百記睇LG
個色水係比較生動的, 機身唔熱及薄過SHARP, 但個被動式3D睇3D正過SHARP少少
其實主要原因係老細話SHARP 當時貴過LG好多, 所以搏一鋪入9700了
頁: 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42
查看完整版本: LG 55LA9700 (FALD, 4K, 被動3D)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。