jan2115 發表於 2014-2-8 11:46

muffy可唔可以比較下x5同ma9,中左部ma9毒但又要上深圳先有得試,見你有呢兩部可以分享下嗎?

muffy 發表於 2014-2-8 12:16

jan2115 發表於 2014-2-8 11:46 static/image/common/back.gif
muffy可唔可以比較下x5同ma9,中左部ma9毒但又要上深圳先有得試,見你有呢兩部可以分享下嗎? ...

師兄無問題, 我可以講下我自己既感受

MA9最強有幾點
1. 聽慢歌
2. 聽人聲, 尤其女聲
3. 個外觀好差, 唔會被以為貴野而被搶
4. 掉得死人, 有攻擊性

X5都有幾個大優點
1. 價錢相對平D
2. 聲音取向比較平均
3. UI控制一流
4. 加AMP都重拎得出街

其實我認為幾取決於你聽乜歌多
如果慢歌, 人聲, 女毒男毒多而唔介意個外觀, 體積UI, 咁你衝MA9啦 (記得買埋平衡卡)
如果你聽R&B, band sound, 超雜食, 咁我會建議買部X5, 重有budget買部AMP, 多D野玩

如果講PO同LO既質素, MA9我認為略為優勝, 但講出街, 操控等等, X5更好
希望以上幫到你, 或者你想知多D乜我可以分享下
不過建議師兄耳聽為實 (或者約我出黎飲俾野你一次過聽曬都無問題)

jan2115 發表於 2014-2-8 12:31

muffy 發表於 2014-2-8 12:16 static/image/common/back.gif
師兄無問題, 我可以講下我自己既感受

MA9最強有幾點

其實過年前已經比你毒完入左部x5{:6_183:}
不過新年有斬鑊毒性又發作{:6_206:}

muffy 發表於 2014-2-8 12:34

jan2115 發表於 2014-2-8 12:31 static/image/common/back.gif
其實過年前已經比你毒完入左部x5
不過新年有斬鑊毒性又發作...

有D咁既事......

但你覺得X5點先~ 我計計埋埋都毒左超過10個啦~
託賴暫時未被問候家母...哈哈!!!

muffy 發表於 2014-2-8 12:42

jan2115 發表於 2014-2-8 11:46 static/image/common/back.gif
muffy可唔可以比較下x5同ma9,中左部ma9毒但又要上深圳先有得試,見你有呢兩部可以分享下嗎? ...

上大陸不如將D車費請我飲俾野好過啦~
坐低慢慢試都重得!
又有免費器材以供配搭

jan2115 發表於 2014-2-8 12:45

都系上次講過人聲方面唔夠集中,不過由于超雜食既關系,好難有部機夾的曬咁多歌
最重要系ui流暢,做工一流。最怕就系洗幾千蚊買部返黎侍候{:6_187:}

jan2115 發表於 2014-2-8 12:46

muffy 發表於 2014-2-8 12:42 static/image/common/back.gif
坐低慢慢試都重得!
又有免費器材以供配搭 ...

你果然系一個魔鬼{:6_193:}

jvicy 發表於 2014-2-8 12:47

muffy 發表於 2014-2-8 12:42 static/image/common/back.gif
坐低慢慢試都重得!
又有免費器材以供配搭 ...

真係毒到呢{:6_222:}

muffy 發表於 2014-2-8 12:49

jan2115 發表於 2014-2-8 12:45 static/image/common/back.gif
都系上次講過人聲方面唔夠集中,不過由于超雜食既關系,好難有部機夾的曬咁多歌
最重要系ui流暢,做工一流 ...

有無怒煲部X5呢~
真係有改善架~
MA9改善更加明顯呢!

jan2115 發表於 2014-2-8 13:01

muffy 發表於 2014-2-8 12:49 static/image/common/back.gif
有無怒煲部X5呢~
真係有改善架~
MA9改善更加明顯呢!

暫時煲左50個鐘有少少改善,不過唔知系咪夾動鐵既關系,好像少左d感情無咁投入首歌
唸深一層兩千幾蚊一體機比到咁既質素仲想點啊
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。