pspiwant 發表於 2014-2-6 14:32

tkkhome 發表於 2014-2-4 19:24 static/image/common/back.gif
其實高音係點? 去得盡嗎? 去到幾多成? 有冇玩過EQ? 感覺係點?

兩頻伸延我覺得比我用開既IPC+DAC+AMP高,人聲樂器分離度高D,分別都幾明顯,
唔知係咪清楚左,對我來講反而投入唔到音樂到..........,相對我比較喜歡IPC組合,
呢D係口味問題,都係要自己試左先,不過部機推力真係幾勁,佢令我對W4R演繹出
一種我係手提機未聽過既低音表現{:1_329:},EQ我就好少玩,幫你唔到{:1_332:} ,
以上都是一些粗淺個人聽感,希望幫到你.......

PS依家用緊muffy師兄既猛火煲機法,感覺高音真係鬆番D,人聲冇咁標{:1_351:}

muffy 發表於 2014-2-6 15:04

pspiwant 發表於 2014-2-6 14:32 static/image/common/back.gif
兩頻伸延我覺得比我用開既IPC+DAC+AMP高,人聲樂器分離度高D,分別都幾明顯,
唔知係咪清楚左,對我來講 ...

猛火煲容易搞到舊電快拉柴...
不過效果會明顯好多同埋更快煲熟
希望快D練成 {:6_183:}

wales06 發表於 2014-2-7 00:07

師兄新年快樂,可否PM我你經天貓淘寶邊間入手??{:6_128:}

muffy 發表於 2014-2-7 12:59

wales06 發表於 2014-2-7 00:07 static/image/common/back.gif
師兄新年快樂,可否PM我你經天貓淘寶邊間入手??

已經PM左
不過我估間間未必差好遠
但我買呢間好多贈品

wales06 發表於 2014-2-7 15:10

muffy 發表於 2014-2-7 12:59 static/image/common/back.gif
已經PM左
不過我估間間未必差好遠
但我買呢間好多贈品

唔該哂師兄!!{:6_128:}

jackiewong518 發表於 2014-2-7 20:42

muffy 發表於 2014-2-7 12:59 static/image/common/back.gif
已經PM左
不過我估間間未必差好遠
但我買呢間好多贈品

可以PM 埋我嗎?

hokin325 發表於 2014-2-7 20:50

已經PM左
不過我估間間未必差好遠
但我買呢間好多贈品

可以PM 埋我嗎?
{:6_137:}

WKML 發表於 2014-2-7 21:05

hokin325 發表於 2014-2-7 20:50 static/image/common/back.gif
可以PM 埋我嗎?

第一幅開箱圖咁大個名都睇唔到?
(Post76 Android 手機版送出)

muffy 發表於 2014-2-8 09:29

各位請收PM

tommy852 發表於 2014-2-8 11:36

WKML 發表於 2014-2-7 21:05 static/image/common/back.gif
第一幅開箱圖咁大個名都睇唔到?
(Post76 Android 手機版送出)

追一追post其實都估到
頁: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。