wales06 發表於 2014-1-27 17:25

Andykong 發表於 2014-1-27 16:48 static/image/common/back.gif
我對開箱無乜癮,所以只有記錄相一張供參考。

有興趣既可以睇下其中一個 Head-Fier 既 Youtube 開箱文, ...

{:6_193:} 恭喜師兄有新玩具

bmx1003 發表於 2014-1-27 18:38

請問x5 同 ipc邊個好d??
用緊asg-2

muffy 發表於 2014-1-27 19:20

bmx1003 發表於 2014-1-27 18:38 static/image/common/back.gif
請問x5 同 ipc邊個好d??
用緊asg-2

我就會投X5一票
IPC比較平淡小小
同埋過歌X5方便好多

Andykong 發表於 2014-1-27 20:46

muffy 發表於 2014-1-27 17:24 static/image/common/back.gif
恭喜師兄終於收到!!!

我贈品同你有小小唔同, 不過大同小異

剛開機聽左個零鍾, impression only, 今日跟身係Sony EX1000 comply foam, 未開聲已經set 左high gain, 耳機隔音不足, 坐車時要開好大聲, 個段時間只能試爆栅野。

低音有力,有 authority, 泊住dx100 mid gain.數字上推力不夠dx50 high gain 咁高, 但下潛力和控制都有賺。

高音標,聽鋼琴平衡度只能僅僅過關, 小提琴和結他都要稍遟才試了 。

男聲好正, 厚重沉穩全部交足功貨, 女聲都靚但無咁大驚喜, 有穿透力但通清甜有待改善。

分柝力不及DX100, 大動態平手, 微動態稍勝, 聽鼓真係一版一眼, 震完鼓心震鼓皮。

平時試音用既 folder 有 40 首歌左右, 現在只聽了十零隻,等過年部機煲好D 再分享。

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-27 21:36

Congrats! 遲d入唔入埋calyx m 同dx90比拼下?

tommy852 發表於 2014-1-27 23:46

Andykong 發表於 2014-1-27 20:46 static/image/common/back.gif
剛開機聽左個零鍾, impression only, 今日跟身係Sony EX1000 comply foam, 未開聲已經set 左high g ...

期待更多聽感
先煲煲吧

Andykong 發表於 2014-1-27 23:52

muffy 發表於 2014-1-27 17:24 static/image/common/back.gif
恭喜師兄終於收到!!!

我贈品同你有小小唔同, 不過大同小異

其實我有收到 5 隻 DVD 都未定,因為我見到 「3包」,無打算打開佢,所以就咁當佢三隻,照計我同你會係 exact same package 的!

Andykong 發表於 2014-1-27 23:57

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-27 21:36 static/image/common/back.gif
Congrats! 遲d入唔入埋calyx m 同dx90比拼下?

比較就一定會,會唔會再買就試過先知。其實今次咁心急上手係因為日日 daytime 聽 DX50,晚上聽 DX100,所以想儘快 upgrade 部 daytime DAP 唔駛日頭夜晚有咁大落差!現在有 X5在手,我唔駛咁心急既話,借部 calyx M 和 DX90 返屋企一兩日應該安排到既!

marcolkk 發表於 2014-1-28 05:09

muffy ching 又有新玩具{:1_351:}

muffy 發表於 2014-1-28 09:09

marcolkk 發表於 2014-1-28 05:09 static/image/common/back.gif
muffy ching 又有新玩具

平價, 高CP玩具je~
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。