plnl88 發表於 2013-11-24 12:27

oyoung999 發表於 2013-11-24 11:49 static/image/common/back.gif
師兄,大果只插過Sony 8000蚊嘅amp 同marantz 8000 嘅hifi, 有比較明顯嘅改善,睇戲戲院feel強左,聽歌立 ...

大個隻,同中個隻 (206-2) 都係用緊跟機線?

隆宇D拖板對自己所用個條電源線好敏感下。
我地試到插佢條線越好,出黎D效果越好。
佢條跟機線實在好雞,不用為妙。
師兄用條好D的電源線試下。

隆宇D拖板頻倍越高,效果越明顯。
所以中個隻 400 頻倍的 206-2 係應該會比
280 頻倍 個隻大的好。同師兄所得的感覺不同。
有啲耐人尋味。

暫時只有 naim 用家試到 隆宇的 電源再生方法 不合 naim 機用。
師兄的安橋前後級是 2CH 定 AV 黎?

oyoung999 發表於 2013-11-24 12:41

plnl88 發表於 2013-11-24 12:27 static/image/common/back.gif
大個隻,同中個隻 (206-2) 都係用緊跟機線?

隆宇D拖板對自己所用個條電源線好敏感下。

師兄,安橋係av前後級,中果只等我再試真D,大果只買左二千到,細果只千二到,覺得用D貴電源線係咪有D反客為主?大果只240倍,中果只400倍

avav 發表於 2013-11-24 12:51

oyoung999 發表於 2013-11-24 12:41 static/image/common/back.gif
師兄,安橋係av前後級,中果只等我再試真D,大果只買左二千到,細果只千二到,覺得用D貴電源線係咪有D反客 ...

C兄唔會反客為主架
我覺得應該係妹仔幫到主人婆 {:6_196:}

oyoung999 發表於 2013-11-24 13:13

avav 發表於 2013-11-24 12:51 static/image/common/back.gif
C兄唔會反客為主架
我覺得應該係妹仔幫到主人婆

因為我俾左條PS AC-10後級,Atlas 俾前级都聽唔出有咩分別,反而加左條coffee後畫面有好大分別,所以響度諗係咪電源方面源頭問題

avav 發表於 2013-11-24 13:28

oyoung999 發表於 2013-11-24 13:13 static/image/common/back.gif
因為我俾左條PS AC-10後級,Atlas 俾前级都聽唔出有咩分別,反而加左條coffee後畫面有好大分別,所以響度 ...

C兄你 55 TV 用條 coffee 畫面好咗正路 wor
其實可以試試紅腸呀呢條嘢插拖排同十仔真係相當唔錯
不過插其他就.........

plnl88 發表於 2013-11-24 15:34

avav 發表於 2013-11-24 13:28 static/image/common/back.gif
C兄你 55 TV 用條 coffee 畫面好咗正路 wor
其實可以試試紅腸呀呢條嘢插拖排同十仔真係相當唔錯
不 ...

咁又未必一定要用到紅腸,
gigawatt, isolink, cardas 3x mains 都得。

avav 發表於 2013-11-24 15:58

plnl88 發表於 2013-11-24 15:34 static/image/common/back.gif
咁又未必一定要用到紅腸,
gigawatt, isolink, cardas 3x mains 都得。

係呀
晶爺
{:6_193:}
紅腸用在呢兩樣嘢度
的的確確講得上係恰如其份

kc275 發表於 2013-11-24 16:41

oyoung999 發表於 2013-11-24 12:41 static/image/common/back.gif
師兄,安橋係av前後級,中果只等我再試真D,大果只買左二千到,細果只千二到,覺得用D貴電源線係咪有D反客 ...

咁中嗰隻呢?Ching {:9_419:}

kc275 發表於 2013-11-24 17:06

Ching 唔駛覆,我已經查咗價錢,不過Ching點解唔買LY-208嗰隻玩呢?

plnl88 發表於 2013-11-24 17:34

kc275 發表於 2013-11-24 17:06 static/image/common/back.gif
Ching 唔駛覆,我已經查咗價錢,不過Ching點解唔買LY-208嗰隻玩呢?

208-8 隔離能力無 206-2 好。
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 插左落去就唔舍得掹返岀來

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。