biid 發表於 2013-8-28 16:46

muffy 發表於 2013-8-28 15:29 static/image/common/back.gif
哇願聞其詳...

先總結番先前問題矛盾點先,
1. 地庫店員一開始煲時,用過枱機同便攜試都好蒙(包括muffy兄你在內,唔少師兄都試過話蒙)
2. 我去地庫試果時,煲左一星期有多,已經幾清下
果時,我以為純粹係煲嘅時間問題,
矛盾點係我買左之後發生
3. 因為我set野唔記得叉電,買果時,我即場用朋友嘅m1+平amp試過,極蒙 (唔記得有無換線)
4. 之後我番到屋企,用自己set野推雖然唔算清,但係亦唔係蒙
第4點,我一直諗唔明,我部L3推力並比唔上地庫d枱機,
咁點解一樣係完全未煲下,反而會清過店員用枱機試

依家綜合番muffy兄你嘅報告,
問題係出在耳機線上,我應該係於第3點後換左自己條耳機線。
asg2本身未煲下,雖然推力要求遠比煲好後高,但係都未至於會出現極蒙情況
反而係條耳機線未煲下,點推都係極蒙...{:6_170:}
咁就解釋倒成個問題了

所以各位對asg2有興趣嘅師兄試demo時,不妨換一換自己線試,
避免demo線未煲好,而嚴重影響佢嘅表現{:6_153:}

chung212 發表於 2013-8-28 20:46

換左條Twag V3落去試
相比下高音清左,去得盡D,人聲前番少少
低音線條清晰左,整體好左好多{:6_128:}

chung212 發表於 2013-8-28 21:23

不過唔知係咪未煲好
都係覺得原裝線好味D
依加都係用原裝線煲下左先{:1_254:}

nightscrawler 發表於 2013-8-28 21:51

PCMM1 發表於 2013-8-27 12:30 static/image/common/back.gif
我在尖沙咀問的時候
櫃位的員工立即找櫃桶
之後才發覺尖沙咀店沒有DEMO提供試聽

早前問過中環是$!)*)), 平宜一點呢

jozifkwan 發表於 2013-8-29 01:10

好聲咗幾日都唔夠又開似衰聲了{:6_186:}

嗰bass又變番一堆野{:9_406:}真係有幾趣就有幾趣
(Post76 Android 手機版送出)

hiyori 發表於 2013-8-29 01:21

今天友人意外發現了一個一機就可以和ASG2有synergy的組合,非常有趣{:8_389:}
燃起了入手的興趣了

lwt 發表於 2013-8-29 02:13

hiyori 發表於 2013-8-29 01:21 static/image/common/back.gif
今天友人意外發現了一個一機就可以和ASG2有synergy的組合,非常有趣
燃起了入手的興趣了 ...

什麼組合呀~{:6_195:}

pcromeo 發表於 2013-8-29 09:11

lwt 發表於 2013-8-29 02:13 static/image/common/back.gif
什麼組合呀~

什麼組合呀~ x2{:6_143:}
(Post76 Android 手機版送出)

PCMM1 發表於 2013-8-29 09:33

jozifkwan 發表於 2013-8-29 01:10 static/image/common/back.gif
好聲咗幾日都唔夠又開似衰聲了

嗰bass又變番一堆野真係有幾趣就有幾趣

聽了友人的幾對ASG2 (原裝線)
未有發現你上述的問題
反而愈煲愈有
聲音生動活潑 {:6_143:}

PCMM1 發表於 2013-8-29 09:33

hiyori 發表於 2013-8-29 01:21 static/image/common/back.gif
今天友人意外發現了一個一機就可以和ASG2有synergy的組合,非常有趣
燃起了入手的興趣了 ...

甚麼組合 X3 {:6_178:}
頁: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39
查看完整版本: [閒談] Aurisonics ASG2 圈鐵耳機 及其他 Aurisonic 耳機討論串

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。