ice_man 發表於 2013-5-2 13:32

Cambridge Audio AZUR 752BD 用後報告

小弟由LD年代一直係Pioneer fans, 奈何近期冇咩有睇頭嘅旗艦機種,所以被迫轉會。近年好多師兄首選可能都係O記,而佢地正面同埋吹捧嘅報導真係多不勝數,所以其他牌子嘅藍光碟機就好似比較少人討論,情況都幾特別,係咩野原因導致咁嘅情況本人就不作任何猜測與評論了。其實入手Cambridge Audio AZUR 752BD之前小弟都係OPPO BDP-103嘅用家,而事實上OPPO藍光宇宙盤又真係唔錯嘅,不論係設計、外形、功能、用料以及價錢都非常之唔錯,所以小弟之前都入手O記就係咁解,但入手後發覺並唔完全係自己杯茶,唔係太啱自己嘅口味,於是開始諗諗換其它牌子嘅藍光碟機,而近期除左OPPO、Marantz同Cambridge Audio就好似冇咩野中高檔嘅BD機種可以選擇,而因為發覺Cambridge Audio上一代嘅751藍光碟機有唔錯嘅口碑,於是就親自去舖頭睇睇部751BD同752BD再作決定。

**** Hidden Message *****

yuppi 發表於 2013-5-2 13:40

純粹好奇,點解 ching 用緊 103,但係返到屋企將 752 同 105 比較?

ice_man 發表於 2013-5-2 13:42

yuppi 發表於 2013-5-2 13:40 static/image/common/back.gif
純粹好奇,點解 ching 用緊 103,但係返到屋企將 752 同 105 比較?

Typo....{:6_122:}

rayray2525 發表於 2013-5-2 13:52

好正 我都考慮緊入唔入 {:6_238:}

MingSir 發表於 2013-5-2 13:53

但 752 個價位係應該同 105比較先公平喎!{:6_238:}

你之前用105? 跟住轉 103 ? 現在就 752 ?

littlesweet 發表於 2013-5-2 13:56

好正~ {:1_344:}

ching, d cap 好正, 好落本~ {:1_351:}

bigair 發表於 2013-5-2 14:11

搞到我都心郁郁{:6_139:}

ice_man 發表於 2013-5-2 14:15

MingSir 發表於 2013-5-2 13:53 static/image/common/back.gif
但 752 個價位係應該同 105比較先公平喎!

你之前用105? 跟住轉 103 ? 現在就 752 ? ...

唔好意思之前打錯字。因為手頭上冇105,所以冇得AB比較,不過日後都唔會排除入手105嘅...

danychan32 發表於 2013-5-2 15:14

{:6_193:}{:6_193:}{:6_195:}{:6_196:}

avbadboy 發表於 2013-5-2 15:32

ice_man 發表於 2013-5-2 14:15 static/image/common/back.gif
唔好意思之前打錯字。因為手頭上有105,所以冇得AB比較,不過日後唔排除會入手105嘅... ...

"因為手頭上有105,所以冇得AB比較"

Don't understand! Typo again?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Cambridge Audio AZUR 752BD 用後報告

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。