z01549 發表於 2013-5-17 12:40

{:6_193:}I like 752, too.

myblue 發表於 2013-5-17 13:18

ice_man 發表於 2013-5-17 12:38 static/image/common/back.gif
其實如果多數用黎睇BD,聽歌就另有CDP,又或者budget又有限的話,咁103已經相當OK了。但如果一機兩用聽歌 ...

我開始对呢部机有兴趣, 752迟d会唔会開晒全区呢? 係就唔使再谂啦.{:1_338:}

ice_man 發表於 2013-5-17 14:27

myblue 發表於 2013-5-17 13:18 static/image/common/back.gif
我開始对呢部机有兴趣, 752迟d会唔会開晒全区呢? 係就唔使再谂啦....

其實依家賣緊嘅全區751BD都係因為香港代理係今年年初加左塊Multi-region Kit落部機,所以先有全區嘅。而752BD好似仲未有Multi-region Kit,如果到時出左塊Multi-region板自己買番黎DIY都得...{:6_183:}

751BD Multi-region Kit

原本751BD內部圖片

加左 Multi-region Kit 之後嘅模樣

pwong888 發表於 2013-5-17 14:51

{:6_193:}{:6_193:}

Jackiewakusome 發表於 2013-5-17 17:07

great thing pal

myblue 發表於 2013-5-17 17:20

ice_man 發表於 2013-5-17 14:27 static/image/common/back.gif
其實依家賣緊嘅全區751BD都係因為香港代理係今年年初加左塊Multi-region Kit落部機,所以先有全區嘅。而7 ...

唔该ching,752同105一樣, 内部都好packed.怀疑仲会唔会有位放张咁大嘅底板.可能咁先無人出, 要都会係全外置箱仔.估下姐.

HD2 發表於 2013-5-17 17:30

751 同 752 有冇大分別?

myblue 發表於 2013-5-17 18:15

有冇边到一次睇晒751,752同105?

ice_man 發表於 2013-5-17 18:38

HD2 發表於 2013-5-17 17:30 static/image/common/back.gif
751 同 752 有冇大分別?

752DB與751BD之主要分別:{:6_142:}
支援視訊提升至4K
支援視訊由2D轉成3D
刪除了色差輸出
所有HDMI輸出都增加了Audio Return Channel
增加兩個HDMI輸入,前置HDMI輸入更支援MHL(Mobile HD Link)
解碼晶片由Mediatek MTK8530升級為MTK8580
新增Optical與Coaxial數碼輸入
刪除e-SATA接頭
增加入一個USB 2.0接頭,即共有三個USB 2.0接頭
改善左操作上之反應
新款remote control

ice_man 發表於 2013-5-17 18:42

myblue 發表於 2013-5-17 17:20 static/image/common/back.gif
唔该ching,752同105一樣, 内部都好packed.怀疑仲会唔会有位放张咁大嘅底板.可能咁先無人出, 要都会係全 ...

應該都會有,因為103塊multiregion kit已經發售中,相信752BD都在研發中...{:6_183:}

頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: Cambridge Audio AZUR 752BD 用後報告

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。