tennishk 發表於 2013-2-22 00:06

師兄,請問你部A2020買了幾錢?
部機是什麼聲底呢?
夾ELAC 244,聲音會否標呢?
如果由ONKYO 808 轉用A2020,有什麼分別呢?
請指教。

corolladv 發表於 2013-2-22 00:22

師兄安排真正。{:8_362:}

sclendan 發表於 2013-2-22 01:29

corolladv 發表於 2013-2-22 00:22 static/image/common/back.gif
師兄安排真正。

多謝師兄誇獎喇, 無咩安排姐, 買下野之嘛! {:6_122:}

sclendan 發表於 2013-2-22 01:43

tennishk 發表於 2013-2-22 00:06 static/image/common/back.gif
師兄,請問你部A2020買了幾錢?
部機是什麼聲底呢?
夾ELAC 244,聲音會否標呢?

師兄, 指教不敢當, 我只係新手一名!
價錢都係大路價, 一皮多少少, 度度都咁上下啦!
聲底我邊識講啦, O記808轉2020更加唔敢講會點, 我一路都係Y記fans, 其實都無諗過轉會, 不過聽過個fd既P記82, 之前買傑仔又聽過幾次O記5008, 其實各有千秋, Y記主要係玩包圍同DSP, 想試一定要去通利, 想試邊部就邊部, Y記d老細都好好客! 自己聽過最好.
另外我Y記配傑仔, 如果你轉的話, 我估同你Y記配Elac應該有d似掛, 大家都係簿聲喇叭. 我自己就唔覺標聲, 但我鐘意聽高音, 可能係奇怪口味!{:6_134:}我衣家EQ同Tone control高音都有set高, 同埋我用SFH銅線加銅蕉, 可能d銅又幫到手, 所以好難講.... {:6_175:} 師兄去通利走轉啦, 試過岩唔岩都好, 起碼唔駛心大心細嘛! {:6_142:}

AC628 發表於 2013-2-22 04:11

恭喜!買到心頭好{:6_195:}

yujeffhk 發表於 2013-2-22 07:25

恭喜 ching.

tennishk 發表於 2013-2-22 07:57

sclendan 發表於 2013-2-22 01:43 static/image/common/back.gif
師兄, 指教不敢當, 我只係新手一名!
價錢都係大路價, 一皮多少少, 度度都咁上下啦!
聲底我邊識講啦, O ...

唔該哂師兄,請問DSP是什麼?
有什麼不同?
同埋部機有冇中文說明書?
如果冇,有冇得下載呢?
因為小弟英文水平差!用慣ONKYO,怕搞唔掂部Y記!

michaellau 發表於 2013-2-22 08:55

{:6_220:} {:6_220:} {:6_220:}

vcom 發表於 2013-2-22 09:04

tennishk 發表於 2013-2-22 07:57 static/image/common/back.gif
唔該哂師兄,請問DSP是什麼?
有什麼不同?
同埋部機有冇中文說明書?

Ching,我部Yamaha A1020跟機有隻CD,裡面有多國文字的說明書,但中文就只有簡體字版本。

dd88 發表於 2013-2-22 09:50

{:6_195:}{:6_195:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 到我開箱了! Yamaha A2020 恨到了!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。