ronan 發表於 2013-6-2 20:32

ronan 發表於 2013-6-2 14:00 static/image/common/back.gif
重大發現

起firmware 3.8 的情況之下

可能因為聲畫分左家的關係,條hdmi 線只係傳送聲音訊號,可以減沙對hdmi 線Bandwidth 的依賴,所以就算用一d 不是頂級的hdmi cable ,依然有不錯的效果,依家發覺後置喇叭大聲左,睇演唱會時可以聽到人聲的回音,同埋D FANS 大叫的聲音,人聲唔會蓋過音樂

呢個設計真係唔錯,因為傳統的做法係一條HDMI CABLE 同時間傳送聲畫,去到AMP 後訊號已經有LOSS ,訊號DISTORT 左,之後再去電視,畫質話無影響一定無人信

最正係依家睇bd 時可以唔駛開av amp ,部電視可以有聲有畫,最適合比小朋友睇班尼同thomas

Samson2011 發表於 2013-6-2 21:27

ronan 發表於 2013-6-2 14:00 static/image/common/back.gif
重大發現

起firmware 3.8 的情況之下

恭喜ching
我都係用雙hdmi,基本部9700 無也問題,我主要係睇 movie (包括3D) and music

5.1外星人 發表於 2013-6-3 20:39

David_Vincent 發表於 2013-6-2 18:34 static/image/common/back.gif
但93聲及畫質OK咩?

照計9700應該比93好,
但唔穏定依下已經扣晒分
{:6_180:}

kvic 發表於 2013-6-3 21:16

93 ? 朋友你講笑。。

David_Vincent 發表於 2013-6-5 18:22

其實依家9700新firmware更新改善左幾多問題?

仲有咩問題係未改善到?

ronan 發表於 2013-6-5 21:21

David_Vincent 發表於 2013-6-5 18:22 static/image/common/back.gif

仲有咩問題係未改善到?

部9700用左兩個星期,暫時我覺得無乜問題

可能有人會覺得按制無反應,其實呢個情況就好似搭lift 一樣,有時按制關門或開門,都係無反應,要按多一次或兩次先關或開到門一樣,咁係咪代表部lift 係壞? 一定唔係

部9700 最大驚喜係睇dvd

以$3xxx 的價錢黎講,真係超值,起碼有大公司做services ,唔會好似某個牌子咁,無parts 換,迫你買新機

Samson2011 發表於 2013-6-5 22:14

我部9700 買咗個幾月,無乜事。而睇movie 包括 BD and DVD 都係幾好,暫無投訴

littlesweet 發表於 2013-6-5 23:33

David_Vincent 發表於 2013-6-5 18:22 static/image/common/back.gif

仲有咩問題係未改善到?

Ching, 入一部玩下, 如果唔啱玩, 一個星期後平幾舊放二手, 再入其他機{:8_390:}

David_Vincent 發表於 2013-6-6 20:49

littlesweet 發表於 2013-6-5 23:33 static/image/common/back.gif
Ching, 入一部玩下, 如果唔啱玩, 一個星期後平幾舊放二手, 再入其他機

...

多謝好意,我部9600仲健在,當初買9600升級firmware後即刻要返廠維修,因此留下陰影,所以唔會輕舉妄動。

如果唔係9600播碟畫面暢順同音質好,早就加佢入黑名單,所以要再觀望一排,聽講9700硬件上有先天缺憾,問題解決不了,或者等9800推出至買啦。

Wisstar 發表於 2013-7-8 16:17

而家最平做到幾錢??我好有興趣
唔知澳門有冇你地咁平??早兩日係豐澤見到要5xxx
同你地差好遠如冇 我睇我都要過hk 一轉買
頁: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: 你仲會買Philips BDP-9700嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。