gikifk 發表於 2012-11-26 21:56

如果無錢就最好唔好玩著!

gikifk 發表於 2012-11-26 21:58

萬五蚊都唔夠買套好D 的五隻喇叭和超低音

gikifk 發表於 2012-11-26 22:01

一部好少少的入門AV機都要$7000-10000

Onkyu 818   pioneer Lx 65 or LX 75      Denon 3313      Yamaha 1020 or 2010

gikifk 發表於 2012-11-26 22:04

OS手拉投影幕都要5-6000

電動的80" OS幕就過萬..............GV電動幕都$5000

sam12345 發表於 2012-11-26 22:07

ken10267 發表於 2012-11-26 21:05 static/image/common/back.gif
就係唔想咁 希望15k內可以搞掂

咁大間屋,起馬十萬筆直啦{:8_402:}

galleryng 發表於 2012-11-26 22:07

唔夠彈藥最好留番嚟做好個根基先i.e. 獨立電,換啲好啲嘅電線,設計及預留定喇叭位等

galleryng 發表於 2012-11-26 22:08

mantam121 發表於 2012-11-26 20:25 static/image/common/back.gif
除非你買完之後,以後吾上黎76啦,如果吾係.......

除非你買完之後,以後吾上黎76啦 x2{:6_193:}

galleryng 發表於 2012-11-26 22:09

sam12345 發表於 2012-11-26 22:07 static/image/common/back.gif
咁大間屋,起馬十萬筆直啦

冇十萬都八萬啦{:6_238:}

MingSir 發表於 2012-11-26 22:09

Projector, AV AMP事後換都仲得, 幕就真係要換個好D喇 !{:6_222:}

我都用緊 AE8000, 起碼用 OS 電幕喇, 我就用緊 BU201, 相當唔錯呀!{:6_193:}

mantam121 發表於 2012-11-26 22:16

ken10267 發表於 2012-11-26 20:51 static/image/common/back.gif
我抵得住誘惑 加兩張個廳ge相比大家睇睇

電視到梳化距離15呎

十五呎長,個廳應該有二,三百呎,前置要用座地式,Sub仔最小十至十二吋啦,三皮都"蚊""蚊"地.{:6_243:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 小弟新居裝修, 想玩投影機及5.1(加左個廳d圖)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。