ken10267 發表於 2012-11-29 01:33

YYSKY 發表於 2012-11-28 01:35 static/image/common/back.gif
條喉大極都穿唔過HDMI個插頭,電器師父只會幫你將條線度2M-3M位剪斷穿喉再係櫃背過路箱駁回,交足料就幫 ...

做槽換唔換到線ga?

YYSKY 發表於 2012-11-29 01:43

ken10267 發表於 2012-11-29 01:33 static/image/common/back.gif
做槽換唔換到線ga?

為了可換線過插頭先要做槽,馮轉彎位要開生口,生口要夠被HDMI插頭過,做盡量短,靚線好貴架。

ken10267 發表於 2012-11-29 02:02

YYSKY 發表於 2012-11-29 01:43 static/image/common/back.gif
為了可換線過插頭先要做槽,馮轉彎位要開生口,生口要夠被HDMI插頭過,做盡量短,靚線好貴架。 ...

ok..咁想問下師兄有咩靚線好?應該都要十幾米

YYSKY 發表於 2012-11-29 02:08

ken10267 發表於 2012-11-29 02:02 static/image/common/back.gif
ok..咁想問下師兄有咩靚線好?應該都要十幾米

我本身做電就識,咩線平靚正你搜尋其他師兄出啲報告啦。

ken10267 發表於 2012-11-29 02:11

YYSKY 發表於 2012-11-29 02:08 static/image/common/back.gif
我本身做電就識,咩線平靚正你搜尋其他師兄出啲報告啦。

ok, anyway 多謝師兄ge指點..

bigair 發表於 2012-11-29 02:46

星光行風宅有套裝價,萬鬆d有5隻喇叭加一部安記414,可以諗下

johnnykut 發表於 2012-11-29 04:56

ken10267 發表於 2012-11-29 01:33 static/image/common/back.gif
做槽換唔換到線ga?

冇追開post,但多口插句咀~~

hdmi線可以開蓋既話,,,其實25mm膠喉都夠穿線出入,,我自己就係由電腦去av amp,,,,仲夠位加多條同軸線添(rca頭係自己焊返)
如果貴線唔想爆開蓋,,30mm喉應該實冇死,,,,唔駛做線槽
要行喇叭線咪旁邊加多條20mm喉囉~~

ken10267 發表於 2012-11-29 20:52

bigair 發表於 2012-11-29 02:46 static/image/common/back.gif
星光行風宅有套裝價,萬鬆d有5隻喇叭加一部安記414,可以諗下

咩牌子ga??

ken10267 發表於 2012-11-29 20:53

johnnykut 發表於 2012-11-29 04:56 static/image/common/back.gif
冇追開post,但多口插句咀~~

hdmi線可以開蓋既話,,,其實25mm膠喉都夠穿線出入,,我自己就係由電腦去av amp ...

連hdmi 頭30mm喉一定穿到?

bigair 發表於 2012-11-29 21:13

ken10267 發表於 2012-11-29 20:52 static/image/common/back.gif
咩牌子ga??

Onkyo amp, speaker 好似係Dali
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12
查看完整版本: 小弟新居裝修, 想玩投影機及5.1(加左個廳d圖)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。