kevin2007 發表於 2013-1-26 19:57

今天我又由2A3再踏進另一條不歸路................今次可能真係番吾到轉頭了.................
而今次主角便是它 ~~RCA UX45刻字版 (是借回來想試吓推吾推到我對PROAC D1的, 朋友講e對膽用左好耐吓剩得番4成功力)
http://i1121.photobucket.com/albums/l507/khkevinwong/DSC_00091_zps1dfa97dc.jpg
http://i1121.photobucket.com/albums/l507/khkevinwong/DSC_00101_zpsf28f4cb5.jpg
http://i1121.photobucket.com/albums/l507/khkevinwong/DSC_00111_zps39384736.jpg
http://i1121.photobucket.com/albums/l507/khkevinwong/DSC_00121_zpsd11cfa6f.jpg
由於師傅講過我部機是可以2A3同45膽互換, 所以死心不息今日一定要試試45膽的威力, 於是約好朋友LAW埋同上師傅度試機~~插左落機, 一開....嘩嘩嘩....點解D人聲可以咁滑.....D中頻點解可以咁靚同甜....D膽味好濃, 濃到出晒O黎ED先係叫膽機真正聲音.....不過動態差左少少吾夠WOR....低音好輕描淡寫咁......
http://i1121.photobucket.com/albums/l507/khkevinwong/65B05F7150CF_zps70fa2cf5.jpg

無物動態同低音~~吾掂~~立即換對MARCONI 5Z3吊燈絲整流再試.........動態同低音即刻番番來.......不過仲差DD, 於是再換埋我對喜萬年6SN7A/W落佢~~OK~~無問題啦~~E個配合掂晒.......聽完一隻碟後再換回我的RCA 2A3彈弓吊燈絲落去.................屎........點解會無咁好聽O架........在此呼譽各CHING.....千其吾好無拿拿去試45膽......否則要過食樹皮的生活吾好唯我事問呀{:6_223:}
最後師傅同我講叫我下星期LAW埋部機番去幫我加多粒電阻同選擇制~~效果會再更上一層樓.......剩餘的問題便是45膽得1.8W輸出~~可吾可以推得起我對PROAC D1呢??因為D1靈敏度得87.5~~~而師傅對喇叭靈敏度有成95............一切一切下回分解.....記得留意下集內容.....哈哈{:6_210:}

manblood 發表於 2013-1-26 20:10

{:6_193:}WOWO

ADA 發表於 2013-1-26 20:13

kevin2007 發表於 2013-1-26 19:57 static/image/common/back.gif
今天我又由2A3再踏進另一條不歸路................今次可能真係番吾到轉頭了.................
而今次主角 ...

師兄,如果有機會,試下找部71A聽下。

ADA 發表於 2013-1-26 20:16

印象中45比2A3平。

kevin2007 發表於 2013-1-26 20:16

ADA 發表於 2013-1-26 20:13 static/image/common/back.gif
師兄,如果有機會,試下找部71A聽下。

ADA CHING~~今日我朋友都有講過............不過真係吾想再試落去了.......到時攪到連樹皮都無過我食.......{:6_201:} {:6_203:}

kevin2007 發表於 2013-1-26 20:18

已經有人驚我吾死咁~~下星期改好晒機會LAW對UX245同CX345過我試..........{:6_206:}

ADA 發表於 2013-1-26 20:20

kevin2007 發表於 2013-1-26 20:16 static/image/common/back.gif
ADA CHING~~今日我朋友都有講過............不過真係吾想再試落去了.......到時攪到連樹皮都無過我食.... ...

放心,71A平過45的。

kevin2007 發表於 2013-1-26 20:39

ADA 發表於 2013-1-26 20:20 static/image/common/back.gif
放心,71A平過45的。

ADA CHING~~你估換機吾使錢咩.....我吾係呀堅SIR嗰D富二代呀!!WAHAHAHAHAHAHHAHAAA{:6_209:}

係波~~今日吾見左富二代堅SIR ge.......吾同佢又北上左掃貨........{:6_208:}

KING 發表於 2013-1-26 21:28

kevin2007 發表於 2013-1-26 20:39 static/image/common/back.gif
ADA CHING~~你估換機吾使錢咩.....我吾係呀堅SIR嗰D富二代呀!!WAHAHAHAHAHAHHAHAAA

係波~~今 ...

掃你個頭呀,{:6_121:} 唔駛做咩!{:6_136:}
等緊D膽寄黎,最快都要下星期先到!{:6_142:}

kevin2007 發表於 2013-1-26 21:31

KING 發表於 2013-1-26 21:28 static/image/common/back.gif
掃你個頭呀, 唔駛做咩!
等緊D膽寄黎,最快都要下星期先到!...

76隱形富貴富二代堅sir浦頭鳥.......呵呵呵呵{:6_236:}
頁: 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。