andprise 發表於 2012-10-17 16:11

Final Audio Design

我有個老友買咗呢隻極貴嘅耳机(over8K),用咗一年多DD,條耳線有D老問,時大時细声!一心以為咁貴耳机一定有得整啦!好失望地得到佢既香港代理DXX回履話"對唔住,呢隻耳机冇得整"。有冇攪錯呀!咁貴都冇得整,我隻一千幾佰既sure都有得整啦!
跟住個代理話同我爭取個offer呀。竟然"等了又等"成個幾月後回覆話,買同一款耳机list price 8折!又有冇攪錯, walkiin 都9折啦!呢D叫offer?{:6_199:}{:1_349:}

ahnel 發表於 2012-10-17 17:18

哇唔係掛, 錦買左真係好驚喎~{:6_148:}

andprise 發表於 2012-10-17 18:08

ahnel 發表於 2012-10-17 17:18 static/image/common/back.gif
哇唔係掛, 錦買左真係好驚喎~

絕對係真人真事。我8月同佢攞返代理到處理;一星期到話冇得整;我話條線lose lose 地唧,又唔係claim 你warrenty,比足錢整唔整到呀?依然reply 冇得整、不過會比個好offer做replacement。再等多成個月,個offer竟然係20% off list price for same model。九兩菜咩,咁都叫offer。我講明比佢地聽,咁既服務我會係forum到講出黎!佢地話除便你咁話!代理同間廠根本睇本地市場唔上眼,如果唔係都唔會咁回應。咁既offer等同叫"你過主"啦!阻住佢做生意。因為咁我先至出声同各師兄"單"声,小心呢個品牌及代理!作為代理收到廠方回覆咁既offer,佢都好应該自已識做,呢單唔賺再係廠20%offer之上再加碼呀!個客比咗HK$8,800用咗一年多少少咁就"Total Loss"!係唔係要開咪個代理DXX個名呀!

Zack_A 發表於 2012-10-17 23:21

嘩,有時有錢無得整都可以理解,
但唔明點解唔claim warranty?

andprise 發表於 2012-10-17 23:54

老友,剛剛過咗warrenty呀!点claim 佢呀!如果產品係一百幾十冇得整咪豪比佢囉!隻嘢咁貴冇得整好明顯係design 失敗!耳機又唔係D乜野hi~tech產品!冇得整我唔同意及理解囉!我隻千零文既SURE同一閥題都整得到囉!我覺得係唔付责任既表現一

CLP 發表於 2012-10-18 07:30

FAD既機, 我真係想知點整, 佢個金屬殼你教下我點開喇...
過左保, 無得整, 其實有咩咁出奇? 代理又做錯左D咩?

Zack_A 發表於 2012-10-18 07:42

andprise 發表於 2012-10-17 23:54 static/image/common/back.gif
老友,剛剛過咗warrenty呀!点claim 佢呀!如果產品係一百幾十冇得整咪豪比佢囉!隻嘢咁貴冇得整好明顯係des ...

無得整係唔出奇。 因為好多時代理都係一換一。

andprise 發表於 2012-10-18 08:45

CLP 發表於 2012-10-18 07:30 static/image/common/back.gif
FAD既機, 我真係想知點整, 佢個金屬殼你教下我點開喇...
過左保, 無得整, 其實有咩咁出奇? 代理又做錯左D咩 ...

個耳机係廠裝到;但出街就冇得整;老友;而家係右氣畤代呀! 聽你口似伐理多D喎!

andprise 發表於 2012-10-18 08:53

Zack_A 發表於 2012-10-18 07:42 static/image/common/back.gif
無得整係唔出奇。 因為好多時代理都係一換一。

一换一我有冇損失唧!而家就係唔係呀嗎!比個八折買過!行入間shop都有九折啦!又用多八千做蠢人?唔係吼?design有問題既產品牌;一定要係呢個用家讳場消失!除非你既丘場唔係“用家“唧!!!

jason1969 發表於 2012-10-18 08:53

$8K耳機total lost冇得整,冇一換一{:6_209:}{:6_199:}

師兄係唔係d間代理呀"大xx"?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: Final Audio Design

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。