BottleLi 發表於 2012-3-11 21:53

累個老友買咗假貨...真系對佢唔住! (3月14日更新 @1#)

早前個老友隻sub仔壞咗,佢要求唔高,叫我幫手揾隻平平地嘅.
見R33有隻JBL ES250p,賣家刋話全新...又12"...又話老細唔俾入屋,應該都啱朋友要求,
就留咗朋友電話俾賣家...
後朋友話會去賣家屋企試機,我又唔得閒同佢一齊去,心想朋友去得賣家屋企試機都唔會被騙,點知就咁中伏.
今日上去同佢set機...一睇個sub仔,當堂火都來...個做工好差、d聲不知所謂.
跟著打電話同賣家理論...點知佢一大堆廢話...又唔肯退錢.

大佬呀! 講明美國水貨,而家是大陸假貨...真係對個朋友唔住,累佢買咗假嘢...sorry! {:6_162:}

同賣家理論對話內容 @56#

最初呃人link:
http://www.review33.com/2ndhand/index.php?topic=33120224135026&page=1

呃完人再話團購:
http://www.review33.com/2ndhand/index.php?topic=38120308224152&page=1

==================================================================

呢個世界真係乜嘢人都有,有些人利慾薰心,為求揾錢,不擇手段,連朋友都可以出賣.

一個人有天大嘅胆,點都唔會蠢到係自已屋企開檀呃錢架!有十條命都唔夠賠啦!
( 係私人屋苑,又唔係食大茶飯,呃果一千幾百...有鬼用咩! )

事情如我所料,賣家被他所謂嘅朋友所欺騙,被佢利用咗將自已屋企開檀揾錢... 可悲.

賣家早前與我們理論時,直覺地他的友人無可能會呃佢,
只想到係我們買了不適用嘅十仔而想退返俾佢,攞返D錢.
言辭間亦沒有多加思索...事情就演變為一塲鬧劇.

其實我在此登出呢件事之後,得到Post76、XXXXXX、R33等等各位網友嘅幫助,
賣家晨咁早就拿拿冧聯絡上我朋友,話知道自已闖下離天大禍,好對唔住各位,會退回款項俾佢.
但我朋友呢兩日工作較忙,未能抽空攪返掂件事...D錢又未到手,我就不便公開.
( 在此向各位網友致歉 )

雖然D錢已經全數攞返晒,但件事係未咁樣就完呢?

我想仍未可完結...其實賣家都係受害者,佢係未應該報案求助將真兇輯拿,
才可平息我們大眾網民嘅怒火呢.........?

我在此向各位曾經關注呢件事嘅廣大網民致謝.........感激! {:6_162:}

最後我將果個 JBL es250p 已經俾返賣家了................................. {:6_138:}

a888 發表於 2012-3-11 21:57

咁慘...{:6_124:} 呢度俾唔俾公開個名, bad list個賣家, 等唔好有其他師兄中伏??!!{:6_141:}

fuman0123 發表於 2012-3-11 22:07

回復 1# BottleLi

{:6_194:} {:6_194:}

BottleLi 發表於 2012-3-11 22:18

回復 2# a888

我都想知?
同埋點樣可以討回公道?

yuppi 發表於 2012-3-11 22:22

回復 1# BottleLi

Ching 你真係要負幾大責任喎, 有時 D 野冇時間去幫人就不如吾好去幫, 會有反效果....R33 買野要好小心...{:6_136:}

BottleLi 發表於 2012-3-11 22:29

回復 5# yuppi

我都知衰...個心好唔安樂!
廿幾年老友...同佢買隻喇叭都攪到一鑊泡..........

gikifk 發表於 2012-3-11 22:30

你自願買的,個賣家又無用鎗指著你叫你比錢,睇黎都好難追,我以前都在R33買過假XLO線,後來就蝕幾百在R33再賣番出去,當買過教訓{:6_194:}

chacha1222 發表於 2012-3-11 22:33

{:6_148:}RIP{:6_148:}

BottleLi 發表於 2012-3-11 22:41

回復 7# gikifk

C hing...點解你咁似個賣家嘅?
但賣家講明是美國水貨,而家變為是大陸假貨喎?
佢就糸話人地賣俾佢,而家佢賣咗俾我老友,咁就再唔關佢事,問題就轉移到我朋友身上,叫佢再賣番出去.
我就做唔出囉,除非講明是假貨都有人會買,但試問聲會否有人會用$2600來買假貨呢?

gikifk 發表於 2012-3-11 22:50

雖然我都瞪你不直,但係你唔買都買左,你唔賣番出去就圍有自己用喇{:6_210:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 累個老友買咗假貨...真系對佢唔住! (3月14日更新 @1#)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。