設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 一人一首 譚詠麟 您認為最正的蒼海遺珠的歌曲

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我會首選 迷惑 大碟中的:

Baby
=============
當冬天吹起勁的風
撲向妳的俏麗面容
祈求能做對懶蟲
陪同瑟縮一起過冬
願在地上亦長相依
每次叫聲 OH MY BABY
祈求一生一世的相處

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄, 只準選一首, 好超高難度喎. 咁我選以下呢首啦.

無 盡 情 結
曲 : 鮑 比 達
詞 : 向 雪 懷

仍 然 是 愛 我 盼 你 可 以 直 說
你 我 受 盡 痴 痴 纏 纏 的 苦 結
過 去 是 個 無 盡 情 結
過 去 是 個 無 盡 情 海 災 劫
你 又 再 無 緣 無 故 說 分 別 AH...
* 情 緣 未 了 結 我 盼 它 會 是 個
劫 數 受 盡 方 可 團 圓 的 小 說
痛 你 是 我 無 限 情 切
怨 你 是 我 仍 是 情 深 堅 決
這 段 愛 誰 亦 塗 滿 了 心 血 怎 會 有 別 *
# 你 已 走 出 浪 漫 小 說
我 卻 依 戀 過 去 一 節
今 天 你 共 我 情 未 了 斷 心 卻 痛 絕
你 已 得 到 盡 量 擺 脫
往 日 情 深 叫 我 怎 解 脫
寧 死 相 愛 是 美 麗 傳 說 #
* # # Repeat
AV System                                 
AMP : 馬仔SR5005 (PE Lab AS)     
Blu-ray : Philip 9600 (PE Lab ST)   
Spk : Monitor Audio BR2, Sine蕉插
Sur Spk, SWB : JBL
CAS+DAC:Synology +Piooner+CA spe

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

午夜戀人路

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

祗想你開心

當想過應該 何不想愛便愛
無論接近離開 從未說對你偏愛
最傷心呆著看 熱情正撲向別人
問句知不知 我如何肉緊

總愛付出了便算 純是朋友
再多些反會不接受
只想確保得到的不會失
才沒有向前走
找個笨方法自救 為朋友
我甘心躲你身背後
足跡每天跟你走
思想中 隨著你深深緊扣

只想你開心 從開始我在暗
然後有話未能講 留下個永遠痴心
我要忍 迎合你 時常說愛上別人
問句知不知 痛如何入心

只想你開心

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我也是喜歡迷惑大碟中的 不見不散

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# 903881997

一個永遠不好的傷口

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我會首選 迷惑 大碟中的:

Baby
當冬天吹起勁的風
撲向妳的俏麗面容
祈求能做對懶蟲
陪同瑟 ...
903881997 發表於 2012-3-22 22:10

TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

基本上:迷惑成隻碟都好正

黃金玩家

狂小子       

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x
TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra