設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

【活動報名】KEF 全方位體驗 - 串流 Wireless 音響工作坊

關閉 [複製鏈接]

見習版主

三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

活動類型 :
影音活動
活動時間 :
2024-3-2 14:00 至 2024-3-2 17:30 商定
報名截至 :
活動地點 :
KEF Music Gallery
性別要求 :
不限
已報人數 :
剩餘名額 :
1 人

**************************************************************************************************************************************
報名須點擊本帖頂部「我要參加」選項,並須填寫姓名、聯絡電話 及 電郵等資料,最後點擊「提交選項完成申請。
最終截止後見到自己頭像出現於【已通過】名單中,或於確認出席帖內名單上出現自己名稱,才算被安排出席,而我們亦會
以會員的個人
訊息 (PM)、WhatsApp 或電話直接聯絡,確定該出席名額。
*************************************************************************************************************************************

上次小瑟同大家分享咗剛新推出嘅 KEF LSX II LT ,呢位串流音響系統新成員~提及性價比非常之高,仲可以保持到一貫靚聲效果! 小妹都心思思想聽下 ... 不過呢對好聲又性價比高嘅串流喇叭,都要啱玩、識玩先有用!而且,點先配合到我哋嘅實際使用需要呢! 串流聽歌、睇戲又可以點玩得更加好?呢啲都係大家想知道更多嘅學問!所以我就決定即刻打電話搵 KEF 嘅同事們,研下可唔可以喺器材、場地、場景支援上配合到我哋嘅諗法。再同大王夾夾玩呢對喇叭嘅準用家們,有乜嘢係必須知嘅事項,於是馬不停蹄,農曆年假都唔放咁多,準備咗個『KEF全方位體驗 - 串流Wireless音響工作坊』!!

活動當日大家一齊試呢對 KEF LSX II LT 嘅同時,用最實在嘅角度畀大家體驗邊個串流方案最啱自己!所以今次活動同平時嘅試聽會有啲唔同 ~~ 我哋將會預定幾個 場景環節,畀大家喺 KEF Music Gallery 揾唔同地方試到呢對 KEF LSX II LT仲會畀大家試埋加咗 Subwoofer 前後嘅分別、不同大細嘅 Subwoofer 帶畀大家有幾唔同分別!? 噉嘅 Workshop 都試唔真你哋嘅需要? ... 唔係化?

唔止!唔止!唔止得咁少! 今次我哋仲會優先試玩 五件 KEF 全新推出嘅 KC92 及 Kube 系列超重低音喇叭產品 !! 優先試到之餘,好讓大家體驗埋串流喇叭 LSX II LT + 埋超強低音後,感覺如何 ... 點連埋拾仔更昇華個中感受

另外,KEF LSX II LT 設有唔同嘅安裝配件,大家可以按需求,配合 KEF 特製嘅 P1 桌上架 或 S1 腳架,將佢放喺屋企唔同位置。而且,更加可以配合 KEF Connect App,同時控制不同喇叭同 Subwoofer。

KEF LSX II LT 內建支援高達 24bit/384kHz 嘅串流功能,無縫串流 AirPlay 2、ChromecastTidal 同 Spotify 等串流平台或者透過 HDMI ARC 同 USB-C 輕鬆連接桌面電腦、手提電腦、電視等設備等大家使用上可以更多元化。相容UPnP同藍牙5.0,W2 無線平台可實現線上音樂播放;另外,LSX II LT 由 Music Integrity Engine數位訊號處理 (DSP) 演算法同第 11 代 Uni-Q 同軸共點單元提供精確音色而且細緻嘅音效。

嘩!咁吸引! 唔係唔 Join 啊嘛? 名額有限,快啲拉埋你啲 Friend 報名啦!

日期: 2024 年 03 月 02 日 (星期六)
時間: 第一場 14:00 - 15:30
         第二場 16:00 - 17:30
人數: 兩場合共 42 人 (每場人數 21 人)
地點: KEF Music Gallery
         中環都爹利街 1 號 12 樓 (港鐵中環站H出口)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
參加辦法:
版友必須於 2024 年 01 月 28 日 23:59 前申請,報名時須在『聯繫方式』欄目中填入所需聯絡資料,最後請點擊「我要參加」
選項才算完成。

於截止後,如報名人數超於上限,76-FriendClub 會員可優先進行抽籤,被抽中會員將經系統訊息 (PM) 通知『活動的申請已通過批准』。收到訊息後,須盡快
pm 回覆 erinerin ... 你們的聯絡電話以確實,如於指定日期內未能提供所需資料,被抽中之會員將當作自動棄權處理,該名額將由其它落選會員再抽籤補上。
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
注意事項:
1) 網友被抽中出席後,必須於活動開始前 24 小時確保名額以被確認,否則視作放棄該出席權利;
     如該名額因此被分配到另一版友,且已得到確認出席,網站絕不作出任何安排或承諾。
2) 當日出席版友必須於活動開始前 15 分鐘到達及簽到以確實。
3) 未經確認身份謝絕 walk-in 參與。
4) 如被安排出席的會員於當日活動缺席,並且沒有合理解釋通知版主,網站有權取消該會員再次參加活動的權利。
5) 是次活動只供 Post76 玩樂網之會員參加,任何與該會員一同出席而非 Post76 會員的親朋戚友,一律不可參加
    活動前後相關的一切跟進安排與獎賞。
6) 如因天氣或其他情況臨時取消是次活動,我們會於網站內發帖公布,並可能以 SMS 短訊或Whatsapp通知受影響的版友。
7) 網站有權按情況需要,自行更改相關內容及取消被抽中出席會員資格,並不作任何通知。
8) 如有任何爭議,Post76 及相關合作伙伴將保留最終決定權。
Post76 玩樂網爆發影音‧新體
**********************************************************************************************************************************************
請點擊本帖頂部「我要參加」選項,並須填寫姓名、聯絡電話 及 電郵等資料,最後點擊「提交」選項完成申請。最終截止後見到自己頭像出現於【已通過】名單中,或於確認出席帖內名單上出現自己名稱,才算被安排出席,而我們亦以會員的個人訊息 (PM)、WhatsApp 或電話直接聯絡,確定該出席名額。

**********************************************************************************************************************************************

已通過 (41 人)

留言 申請時間
GimbleWong@FB 2024-2-28 00:32
SLuk 2024-2-27 23:35
sherman

mahjong@

Phoenix76 2024-2-26 16:17
TangKamKwa@FB 2024-2-26 00:00
PearlNg@G 2024-2-25 23:20
JeffreyChu@G 2024-2-25 22:57
stanleyatr 2024-2-25 22:41
ChunKit@FB

PeterLaw@FB 2024-2-25 17:17
Gisela 2024-2-25 16:46
SunnyLau@FB

ronaldkflee 2024-2-25 14:54
GodhitLai@FB 2024-2-25 13:09
Siuwu04 2024-2-24 19:17
Itgeek77 2024-2-24 17:08
KittyCheun@G 2024-2-24 15:29
BillySo1@FB 2024-2-24 15:26
Loy 2024-2-24 14:26

打遍天下無敵手嘅小編🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️
人生格言: 返工等收工! 月中等出糧

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

龍年新年後的第一個活動, 今次同大家玩工作坊, 諗左好多方法比大家試到 LSX II LT可以點玩, 睇戲同聽歌係KEF KMG不同環境下可以有咩效果, 今次成個半鐘一節, 我地諗 RUNDOWN都諗到暈呀!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今日去咗kef嘅kmg試完對LT, 諗咗好多嘢玩,可能有好多師兄都覺得好容易嘅嘢其實有好多入門嘅朋友都未必認識。

例如apple music點樣先可以用盡airplay2嘅流量去達到最好嘅效果。

之後就係LT再加一隻八吋嘅超低音聽歌可以有啲咩幫助。(整套系統大概一萬五蚊左右)已經玩到一套hi-fi級嘅2.1音響。真心講lsx呢一個form factor真係對於香港呢一個蝸居集中地嘅朋友係一大福音。

見習版主

小瑟 發表於 2024-2-23 21:25
今日去咗kef嘅kmg試完對LT, 諗咗好多嘢玩,可能有好多師兄都覺得好容易嘅嘢其實有好多入門嘅朋友都未必認識 ...

報左名嘅大家記得去確認帖 check下有冇自己個名啊啊啊啊

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
KEF 全方位體驗-串流 Wireless 音響工作坊【已確認__人】
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=350402&fromuid=128863

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

I would attend the event on Saturday 2:00PM

見習版主

shstang 發表於 2024-2-27 19:48
I would attend the event on Saturday 2:00PM

OK! Mark突!!! 星期六見!