設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PSV] 注意二手PSV獎杯一事!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我問朋友借咗隻psv game 玩時,無法取到獎杯,因為要對方(家玩)把記憶刪除先可以在別一部psv取到獎杯的,如果對方是賣家的話,真有d難度了,如果你在二手店入咗隻二手psv game 的話,一樣好大問題出現的,所以我只想告知大家小心選擇二手 psv game 姐,別無惡意的,免得大家買咗隻二手 game 玩時,無得取獎杯及其重用資料,玩得唔過癮呀....
原來真三國無雙係無得刪除記憶的,所以就算你朋友借比你呢隻真三國無雙的話,對方原來無法子刪除個記憶的,即係話你一樣可以玩到無雙....但無得取獎杯和其他資料等等!
如果有師兄知道如何解救的話,請教教小弟吧!

所以買 psv 二手 game 真幾難搞...... 小心!小心了.....
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

PSVita 解除遊戲獎盃綁定詳細圖文教學!
http://www.hacken.cc/bbs/thread-704591-1-1.html

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

PSVita 解除遊戲獎盃綁定詳細圖文教學!
阿定 發表於 2011-12-31 23:49

謝謝告知,我明白的,我只係話如果在二手店買二手game好麻煩的,因為賣方不知有沒有除記憶先賣呢,如果沒有的話,買咗隻二手game返來無得取獎杯,也不知道賣方是誰,所以最大問題在此了.......
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

謝謝告知,我明白的,我只係話如果在二手店買二手game好麻煩的,因為賣方不知有沒有除記憶先賣呢,如果 ...
DVD迷 發表於 2012-1-1 00:51

可以check game的話,可以用自己部PS Vita來check賣家有無解除! (PS Vita需連上線)

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

可以check game的話,可以用自己部PS Vita來check賣家有無解除! (PS Vita需連上線)

...
阿定 發表於 2012-1-1 00:59

哦,明白了,多謝教路.....

行動組版主

哦,明白了,多謝教路.....
DVD迷 發表於 2012-1-1 01:18

不過買二手都係小心d,你講得一d都無錯,大家一定要留心同注意!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

不過買二手都係小心d,你講得一d都無錯,大家一定要留心同注意!
阿定 發表於 2012-1-1 09:54

我只話比大家知道,因為你都知道有d人打死都唔刪除個記憶的,所以就算你可以上線找到對方又如何呢,我們無埋又搶人家部機來刪除記憶吧,所以買二手風險都幾大的,所以要買二手game真要留意,最好取部機去試,買二手game即試過先好買,這樣對自己有個安全感......

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

...
阿定 發表於 2012-1-1 00:59

定兄,隻網球出左啦?!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

定兄,隻網球出左啦?!
kalok6 發表於 2012-1-1 12:21

我買機那天都出咗了,因為炒得好貴,所以我等平返d先入貨的......

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我買機那天都出咗了,因為炒得好貴,所以我等平返d先入貨的...... ...
DVD迷 發表於 2012-1-1 12:32

真係好無癮,乜都炒...高爾夫又係咁,網球又係咁,唉.....