設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 年尾收爐<王力宏 2006蓋世英雄演唱會>(日版Blu-ray實物圖)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日最後一收, 好彩趕得切, 因為係日本野, 下星期佢地放長假 XD

首先小弟已經唔係王力宏既Fans, 因為佢近年既新歌實在太差
但係佢既舊作實在係首首都咁好聽, 首首都勁鐘意

王力宏總共出過兩隻blu-ray演唱會, 一張係2006呢隻, 另一張係2008 Music-Man
而呢個2006演唱會blu-ray版連台灣/香港都無出過
呢隻一直都想買, 可惜要五千幾yen實在太癲, 咁耐既碟又驚中伏
終於响amazon見有人放全新1800yen, 便立即買下了~~

雖然係舊碟, 剛剛收到都立即開出黎睇~~~
總長: 160mins (35 tracks) BD50
聲道: LPCM 2.0/LPCM 5.1
字幕: 日本語翻譯字幕/日本片假名國語發音字幕
MPEG2、1080i

一開機睇, 即刻哇左出黎, 畫汁出奇地好, 竟然仲好過隻2008....
因為隻2008黑位好差麻麻, 又會出微點, 呢隻2006完全無呢個問題,
畫面我會比90分, 正過哂佢隻2008、阿妹隻阿密特 (周杰倫、SHE無買比較唔到), 映像檔只係MPEG2...
聲方面完全無投訴, 只可以話日本仔製作真係好勁....

除左首首精彩既舊作, 最矚目係Track 23既"You Raise Me Up", 因為係同Westlife合唱, 可以話係有今生無來世, 正到呆左...
字幕無中字, 但有印落盒內既紙張中~

黑鑽玩家

呢隻好正呀!我都想入呀!隻2008畫質又真一般般嘅...
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

專業玩家

星期五起信和地下二手賣$428

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

1800yen真係抵
呢隻好想入,不過正價太貴一路都冇入
隻music man我間中都開黎欣賞一下

鑽石玩家

1800yen真係抵
呢隻好想入,不過正價太貴一路都冇入
隻music man我間中都開黎欣賞一下 ...
sutter 發表於 2012-1-1 20:53

而家果邊最平都要39xx yen
以表現計, 2008其實唔差, 只係自己接受唔到leehom轉形rock路線

進階玩家

星期五起信和地下二手賣$428
angestw0 發表於 2012-1-1 19:22

真係?我好想買呢一隻,師兄們留返俾我,星期一放工即刻去買。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

而家果邊最平都要39xx yen
以表現計, 2008其實唔差, 只係自己接受唔到leehom轉形rock路線 ...
Will 發表於 2012-1-1 23:04

依隻我有DVD, 超正
bluray 版邊度有得賣?
Amazon 好貴.........

鑽石玩家

依隻我有DVD, 超正
bluray 版邊度有得賣?
Amazon 好貴.........
smartfai 發表於 2012-2-15 22:02

我睇完隻blu-ray後去買返2DVD+2CD Version....
返到屋企先見CD無收錄You Raise Me Up, 激死......
bd版前年响香港見過都要五百幾, 近排無見過了...amazon或者yesasia已經係最後買入既方法...

黑鑽玩家

我睇完隻blu-ray後去買返2DVD+2CD Version....
返到屋企先見CD無收錄You Raise Me Up, 激死......
bd版前 ...
Will 發表於 16/2/2012 12:29 AM

真係諗唔明,點解唔會出台版or港版,反而去出日版!?
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

高級玩家

我好想入番隻黎READY 佢9月紅館 但唔知從何入手 有冇師兄最近見過邊度有得賣