設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chiusyan

[討論] 買二手Blu ray賴野

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 40# leonspacey

現在還沒肯定是不是2手,所以不好透露是那一間比較好呢!!!!
AV AMP LX 83,Emotiva XPA-5
FS JBL L1
C JBL LS CENTER
FH JBL sat 1
S JBL 8330
SW HRS 12
BDP LX88
CDP Marantz cd 6004
Sharp LC52GE220H

進階玩家

呢間字母二手鋪,D二手碟好多都又貴又花,有次揀左兩隻,好彩買前問佢D碟花唔花(因為包到實,唔通你未問佢就自己擦開黎睇咩),佢先死死氣開俾我睇,我一睇,哇X老X,D碟兩隻都係大花,佢仲夠膽死賣到同全新價只係差二三十,跟住我話太花唔要即走,望都唔望佢一眼!

不過奇怪既係,次次都見到裡面有一大班人睇碟,你吹咩??

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你都覺得呢,1樓ABCD同2樓閣落頭果間係同一間,未搬到188之前係銅鑼灣糖街開,因為唔夠對面CD特區做 ...
Tomotoshi 發表於 2011-12-25 09:30

無錯CHing,D食水深到你吾信,仲有小心佢好多鐵都係凹既......原來之前係喺糖街~
總之以後我去揾佢一定整D正野俾佢....
Greed is good....But it's even Better on Blu-Ray!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你都覺得呢,1樓ABCD同2樓閣落頭果間係同一間,未搬到188之前係銅鑼灣糖街開,因為唔夠對面CD特區做 ...
Tomotoshi 發表於 2011-12-25 09:30

係吖CHing,佢話我盒全新Sony英版boxset有齊ABC Logo喺盒背都話香港未必睇到所以收$120,我住港島寧願過信和地庫check吓點知收到$200....乜188 D舖租好貴咩???
Greed is good....But it's even Better on Blu-Ray!

銀級玩家

係啦,之前一直係糖街放開,分明佢就唔夠特區做,價又唔靚, 我放過一兩次已經直接放俾特區,o個時肥仔係度,好得多~
wxyz 呢兩個"哥哥"成日係枱下便摸手仔,又唔理客,收碟低價.態度差睇人唔起.
最重要可能係"哥哥" 性格,兩個老闆十分之女人,D碟唔係"消過毒",有小小DIRTY就EE 牙牙咁聲.好似驚死有毒咁,

過左188 ,可能唔多二手對手,反而俾佢做起,老婆加條o靚一樓, 老公加條o靚睇二樓.兩條o靚就跟足老闆同老闆娘d衰格.
再放多一次之後發覺仲衰過糖街.之後就講明打死唔會去放,莫講話買添呀!

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係啦,之前一直係糖街放開,分明佢就唔夠特區做,價又唔靚, 我放過一兩次已經直接放俾特區,o個時肥仔係 ...
mrlittlejacky 發表於 2011-12-26 04:15 AM

原來師兄都知道"兩公婆"係枱下便摸手仔,之前我都唔講呢單嘢因為同放碟冇關,不過連師兄都知咁就講多樣嘢你知,
係糖街年代果時全個場都知"兩公婆"d溫馨史,不過去咗188後因為分開兩間咁只好用視像通話談情。

有次有條友去樓上放碟可能價錢唔合心水冇放,一走之後老婆即打電話落下面話有乜碟同收乜價,所以想去放碟嘅師兄
只要去一間就得因為冇分別。

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢間字母二手鋪,D二手碟好多都又貴又花,有次揀左兩隻,好彩買前問佢D碟花唔花(因為包到實,唔通你未問佢 ...
反斗車王 發表於 2011-12-26 01:13 AM

因為188冇其他二手DVD/BD店姐,所以去開d人會入去睇,真係買嘅有幾多人就心中有數,但係有批大陸人
去入貨所以就咁串,人哋用人仔入得多而我哋最多入兩三隻咁就冇得講啦(如果水魚就唔計)。

2萬

白鑽玩家

係吖CHing,佢話我盒全新Sony英版boxset有齊ABC Logo喺盒背都話香港未必睇到所以收$120,我住港島寧 ...
lawgc8 發表於 2011-12-26 01:57 AM

師兄住島下次去糖街放就OK啦唔洗過信和地庫,因為CD特區嘅價都可以接受。

黃金玩家

我都試過放嘢比佢地,我老婆話我佢地態度咁差點解放比佢地,我話我放比地啲碟係垃圾冇人要,責貨責死佢地,哈哈!!!!!

新仔玩家