設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Will

[演唱會] 方大同 ~ 15 香港演唱會2011 2DVD+2CD/Blu-ray

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

今次concert 的現場音效好正, 係近年去聽演唱會最好的一次
好多concert 都好大聲, 好嘈!

雖然出DVD+CD, ...
smartfai 發表於 2011-12-20 21:08

你講得好o岩, 而家d演唱會(尤其紅館), 歌手一唱d多音效既歌, 立即聽唔到個歌手唱緊咩詞
大同呢個真係全程聽到佢唱既每個歌詞, 頭一part仲每唱完一首歌就轉另一支結他, 睇得出好有心機去調較好每首歌要用既音

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

你講得好o岩, 而家d演唱會(尤其紅館), 歌手一唱d多音效既歌, 立即聽唔到個歌手唱緊咩詞
大同呢個真係全程 ...
Will 發表於 2011-12-20 22:17

普遍來講, 機場同埋紅館的音效都幾唔掂
真係好嘈!!
就算係睇hacken x 小交, 現場音效都唔掂
紅館靚聲的concert 印象中有剛剛開完show 的Ivana同埋幾年前的周華健
最嘈的紅館concert 係蕭敬騰(真係未試過覺得要回水, 呢個真係第一次有咁0既感覺!! 全場只係唱左約十首自己的歌, 其餘唱左好多唔識的英文歌, 翻唱其他歌又唔好聽, 鳴謝用左半粒鐘, 諗起都火滾!!! 俾左$880x2, 真係好貴!)
另外機場係曹格同A-mei最嘈

鉑金玩家

回復 11# Will

無錯 !! 我睇左兩場 坐唔同位置, 最厲害係連山頂都可以聽得好清楚 ! 大同花左好多心機係音響 & 練習方面,呢個Show 係好正好正 !! 都係Fans關係, 會買2DVD+2CD & Blu Ray 架啦 !!

黑鑽玩家

老實講, 方生造音樂嘅底子係有嘅,  認真有加, 不過要講到唱呢家嘢, 就真係唔係咁易Lor, 要聲唔夠聲 (搞到我要熄佐個十仔兼轉返個講嘢mode先可以聽到佢唱乜), 要技巧唔夠技巧, 你永遠聽唔到詎唱長少少嘅詞, D歌整到要Blue, 要Jazz咁, 唱一兩拍就轉第二個音. 唉, 早知睇番無線亞視歌唱比賽算了.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

方大同 ~ 15 香港演唱會2011 BLURAY
超過30位音樂精英
合力完成一場超乎完美的音樂演出!
方大同 KHALIL FONG -  [15] LIVE IN HONG KONG 2011一致好評!

方大同15 香港演唱會2011於灣仔會展舉行了叁場精彩絕倫的完美演唱會,
方大同超乎完美的音樂,征服了現場觀眾!演唱會BLURAY收錄方大同精彩演出實錄!

無綫電視翡翠台黄金時段30秒電視廣告
大量廣告: 地鐵巨形燈箱、海報、CR電台 SPOT、A4 Display

上市日期 : 20 / 01 / 2012 (星期五)

BLURAY Track List:

1.張永成
2. Come Together
3. 無菇朋友
4. 二人遊
5. Over
6. Take me
7. Gotta Make a Change
8. 情勝策略
9. 自以為
10. 因為你
11. 曇花
12. 認識你
13. 十九八七
14. 三人遊
15. 四人遊 (feat. Fiona Sit)
16. 小小蟲
17. 100種表情
18. 愛在
19. 黑洞裡
20. Singalongsong
21. 忘了美麗
22. 南音
23. 手拖手
24. 夠不夠
25. 玩樂
26. Rosy
27. 愛愛愛