設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[演唱會] GLAY ~ HAPPY SWING 15th Anniversary SPECIAL LIVE Blu-ray (實物圖)

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

GLAY ~ HAPPY SWING 15th Anniversary SPECIAL LIVE ~We Love Happy Swing~in MAKUHARI-Complete Edition

GLAY 為慶祝成立15周年……………為答謝歌迷長久以來支持 , 特別舉行兩場會員限定演唱會…………喺 “千葉縣幕張市”舉行 , 分別 2011.7.30(六)&  2011.7.31(日) !  演唱曲目由歌迷投票而出……………主音TERU更以紅髮演出 !

呢兩場LIVE有3款發售 :
A.) 2011.7.30(六)DVD  5000yen
B.) 2011.7.31(日)DVD  5000yen
C.) 2011.7.30(六)+  2011.7.31(日)Blu-ray  10000yen

我當然入Blu-ray la……….一來係Blu-ray , 二來齊晒兩場 ! 但呢隻係 Official G-DIRECT 限定…………….要JP網上訂購……………AMAZON JP , HMV JP 果D都冇…………..甘唯有搵人攪la…………….暫時係入手嘅Blu-ray最貴呢隻 ! (之前係隻日版T2ver.2.0)………..GLAY 2rd Blu-ray………….好開心趕及聖誕前收到呢份聖誕禮物 !

2011.7.30(六)
1.嫉妬
2.ROSY
3.笑顔の多い日ばかりじゃない
4.生きてく強さ
5.生きがい
6.いつか
7.Yes, Summerdays
8.Savile Row ~サヴィル ロウ3番地~
9.一色/NANA starring MIKA NAKASHIMA
10.カナリヤ
11.LAYLA
12.pure soul
13.つづれ織り~so far and yet so close~
14.アイ
15.VERB
16.彼女の“Modern…”
17.BURST
18.Satellite of love
[ENCORE]
1.HAPPY SWING
2.Love so sweet/嵐
3.南東風
4.またここであいましょう

2011.7.31(日)

1: HAPPY SWING
2: 誰かの為に生きる
3: 笑顔の多い日ばかりじゃない
4: 生きてく強さ
5: 生きがい
6: いつか
7: ROSY
8: 航海
9: 残酷な天使のテーゼ(高橋洋子カバー)
10: 嫉妬
11: 都忘れ
12: pure soul
13: リズム
14: アイ
15: サバイバル
16: SHUTTER SPEEDS のテーマ
17: BURST
18: Satellite of love
[ENCORE]
1: STARLESS NIGHT
2: 夏祭り(JITTERIN’JINNカバー)
3: 南東風
4: またここであいましょう

看後感

兩場各有水準………..如果只可選一場………..我較鍾意 31/7 果場 , 因為衣著正(TERU紅色西裝…..好搶 !) 曲目都覺得正DD !

30/7場 ~ 特別唱了”中島美嘉”喺電影”NANA”嘅 一色 ! 唱得唔錯 ! 同唱了”嵐”喺花樣男子2(流星花園2) 嘅Love so sweet !
正歌 : Yes, Summerdays , 一色 , LAYLA , Love so sweet !

31/7場 ~ 特別唱了”高橋洋子” 喺”EVA”嘅 残酷な天使のテーゼ , 幾特別 , 另一種風格 ! 同唱了”JITTERIN’JINN”嘅” 夏祭り” ----呢首其實我都唔熟 !
正歌 : 航海 , 残酷な天使のテーゼ , サバイバル , SHUTTER SPEEDS のテーマ  , STARLESS NIGHT !

總括黎講都係好正 , 見證GLAY嘅15年………….. !

評分

參與人數 4威望 +28 收起 理由
DVD迷 + 3
yueming1004 + 10 搖滾天碟
pinkspider + 10
emuho888 + 5

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

睇見都流口水9: 残酷な天使のテーゼ(高橋洋子カバー)係唔係EVA片頭曲果隻
TV :SONY A1 65
投影機:BENQ W5700
AV amp:DENON AVC-A1H
BDP:OPPO-205
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320
TM:CONTROL X
SW: Velodyne DD12+
2CH AMP:Mcintosh MA 6700
DAC/CD :Mcintosh D150

鉑金玩家

睇見都流口水9: 残酷な天使のテーゼ(高橋洋子カバー)係唔係EVA片頭曲果隻 ...
yueming1004 發表於 2011-12-16 22:35

係 !

仲有"中島美嘉"喺電影"NANA"嘅主題曲"一色" !

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

回復 3# Maldini

真係好想睇
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320

鉑金玩家

回復  Maldini

真係好想睇
yueming1004 發表於 2011-12-16 22:52

聽日要番工..............我都要聽晚先睇 !

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 3# Maldini

Ching真係日版至強
AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

鉑金玩家

回復  Maldini

Ching真係日版至強
emuho888 發表於 2011-12-16 23:01

ha ha............. ! 誇張了 ! 甘啱呢隻中正死穴 !

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 7# Maldini

我就唔懂得欣賞
AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好想擁有, 但amazon 同HMV 都冇, 又唔識JP網上訂購........

鑽石玩家

回復 7# Maldini

尼隻我都中到好正,不過唔知要咩途徑先入手到,睇馬甸尼師兄報告好似唔係咁易就買到