設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: macaumelody

[動畫/卡通] 3D 009 超好睇

進階玩家

女王

thx!!!
mankoo 發表於 2009-1-26 22:04

快 d去睇啦, 冇人同朕討論, 好辛苦呀
容祖祖今年拉闊唯一女將...好勁囉!
靚嬌點解你可以咁靚...welcome back

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

零零狗高清片段
http://www.apple.com/trailers/disney/bolt/
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

睇左2D版了.過得去啦.wall-e好睇d.

進階玩家

女王

但佢 d 3d 畫面好好睇嘛 :p

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實呢套戲唔洗3D都一樣, 3D化只係增加前後距離感, 唔似HKDL個3D影院D野會飛出黎.
我覺得故仔一般, 中配又成日搞爛gag. 張學友配音好唔掂, 把聲好悶唔得醒目.

我係太古城睇完番黎睇人講先知原來開頭應該有一段cars短片, 但我果場係無既.
呢套$100張飛, 我覺得唔值, 唔會推介朋友睇

星級玩家

其實故事情節好簡單
但係 d 3d 做得好好
真係超好喎...
我覺得 $120 去 pp 睇都係值得
因為就算第時買 3d version o既 dvd
你都唔會有係戲院睇o個下震憾
d 聲效都 ok

但 d 人話係康怡o個間睇就好暗喎... ...
macaumelody 發表於 2009-1-26 17:29

thanks!!

進階玩家

女王

其實呢套戲唔洗3D都一樣, 3D化只係增加前後距離感, 唔似HKDL個3D影院D野會飛出黎.
我覺得故仔一般, 中配又成日搞爛gag. 張學友配音好唔掂, 把聲好悶唔得醒目.

我係太古城睇完番黎睇人講先知原來開頭應該有一段cars ...
trango 發表於 2009-1-28 20:58

我都覺得故事一般
但係我覺得 3d 好勁啦
請問 hkdl 係乜?
我都想見識下呀
容祖祖今年拉闊唯一女將...好勁囉!
靚嬌點解你可以咁靚...welcome back

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

HK DISNEY LAND.
因為套戲係專為3D而拍.而3D影院果D戲未必係.所以效果冇HKDL果套咁好. 應該係咁既意思啦

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我未睇呢套片,故事、配音好壞我抨唔到,
但可以咁講 ...

HK DISNEYLAND 既 3D 係專登做黎比佢,
除套片係 3D 外,再配合感觀如感覺風吹、聞都香味、有野掃腳等,
咁當然更實在,但佢既片只得 10 多分鐘。

如果所有 3D 電影都要咁,一套 1.5 鐘既片就肯定要買貴個 HK$100 門票!
不過我睇過影評就一般 la,我都係等 Blu-ray 3D 版買或租返屋企睇就算。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果鐘意超人特工隊果隻STYLE就會鐘意呢套戲既, 呢套賣點係3D點解唔起碼整一兩幕彈野出黎開心下喎. 帶副咁重既眼鏡, 就係為左果少少前後事物既距離感, 超貴票價, 加上套戲悶悶地, 橋段似層相識....唔值