設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: iamzoffy

[網絡寬頻] 寬頻 續約吹水

星級玩家

T&T

d寛頻公司有時真係好pk
好似我都係2月到期,
有個sales上月打來話俾個續約優惠我$168/月
我問佢知唔知我用緊幾錢個月? 我而家$110/月喔!
你而家$168都叫優惠真火低低哋
平有平玩,貴有貴玩.
玩的開心玩的滿足先係最重要
知足常樂!!! ^++++^

星級玩家

邊一個寬頻就唔好開名啦,純粹不吐不快啫,唔係唱人,不過係唔服而家嘅市場質素,天天不同,點解唔可以劃一 ...
iamzoffy 發表於 2011-12-12 12:21

CS 係米唔記得回覆你?
外迪嘉高

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

其實都好睇打畀你嘅嗰個CS有冇牙力,有D同佢講畀呢個價喇,佢就好快應承;有D就講幾廿次都話做唔到,要搞到send cut form之後至可以攞到個好D嘅價錢...........

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

d寛頻公司有時真係好pk
好似我都係2月到期,
有個sales上月打來話俾個續約優惠我$168/月
我問佢知 ...
snoopyboy001 發表於 2011-12-12 16:41

我咪又係咁,最抵死係我同師兄妳一樣問同一個問題,佢竟然答我:「先生,其實我地公司已經價格調整左好耐妳個係好舊既約黎架啦」
唔聽由自何一聽把幾火,我話「第一,妳理得我張約舊定平,未約滿就係未約滿;第二妳公司個價調整係妳既事關我咩事呢?妳調高左要我斷舊約續新約,咁妳減左價係咪會又幫我斷左份貴既變番平呢?」

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

點解?大大有什麼高見?
寬頻質素尚可,我只係不滿要講價啫。
iamzoffy 發表於 2011-12-12 12:26

留意番個$78 plan
搬屋無coverage 而令到無服務都要照俾錢
呢個係不平等條款

黃金玩家

回復 15# spadeace

ching 我login 咗都冇$78果個plan嘅?

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

回復  spadeace

ching 我login 咗都冇$78果個plan嘅?
eriko 發表於 2011-12-13 16:20

呢樣我覺得睇地方同埋合約剩餘月份
有機會佢獨市嗰D會收得貴

黃金玩家

回復 17# spadeace

ching thanks! 但唔係獨巿,一月尾滿約。

星級玩家

回復  spadeace

ching thanks! 但唔係獨巿,一月尾滿約。
eriko 發表於 2011-12-14 09:00

如果唔係獨市 + 無合理offer, 你可以去其他ISP 打下價先

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我本身份contract 2年, 係到期前半年已經打來sale續約, 我次次都話唔續住, 由當初話168, 148, 138, 128, 去 ...
kennyko 發表於 2011-12-12 13:09

可以去到咁平, 而家網上續約好似 118+$100 壽司現金卷, 但我想個月費再平 D , 而家都R緊我續約~~~ 之前用緊2年約99- ,我諗都好難再有~