設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[PS3] The Last of Us (歡迎討論~225樓更新單機遊戲劇情DLC預告片)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

玩完!應該冇5-6個鐘,最多3個鐘鬆D就爆,不過最後都幾緊張,我個人覺得呢個DLC 50-60蚊個價會合理D,116實在有點略水。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

lkljason 發表於 2014-2-21 21:49
玩完!應該冇5-6個鐘,最多3個鐘鬆D就爆,不過最後都幾緊張,我個人覺得呢個DLC 50-60蚊個價會合理D,116實 ...

的確太貴

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

終於搵到呢張預付卡啦
之前搵左好多間舖都話冇貨……
一直想玩呢個女孩故事,因為機裏得返30蚊,唔夠錢買DLC,所以遲遲都冇得玩……
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

慢慢玩,一玩……兩粒鐘已爆機了{:9_425:}
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

岩岩試玩左一陣, 60FPS 真係好正!  當個晝面360度係咁轉黎轉去都完全無LAG!
望落晝質感覺都唔錯,不過面仍然未可以大愊超越上代機種
期待有續集

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
@肥狗仔@ + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-8-6 23:31
岩岩試玩左一陣, 60FPS 真係好正!  當個晝面360度係咁轉黎轉去都完全無LAG!
望落晝質感覺都唔錯,不過面仍然 ...

佢PS3版畫面已經有一定水準,放喺PS4上面靚極有限。講畫面的話今年潛力股都係《Destiny》(不過個人覺得未算驚艷),其他什麼刺客教條都有機。不過家下技術已經去到樽頸位,未必咁快會有標竿性的次世代作品出現。EPIC做緊3A title,或者又會攞頭彩都唔定。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

有冇人明個主線最後講咩??    唔係幾睇得明結局,,可能要玩多幾次--
幾想知道佢地後來會點...

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-8-7 00:28
佢PS3版畫面已經有一定水準,放喺PS4上面靚極有限。講畫面的話今年潛力股都係《Destiny》(不過個人覺得未 ...

《Destiny》強在唔係貼圖上, 而係特效上 ,
令我印象最深的係"試玩版"一開始, 由室外走入室內,
由光到暗, 由暗到一片漆黑, 跟住放出個"光球"照亮四周環境.....
果種光暗的效果,  係上世代主機做唔到咁出色的.  (我諗到比較接近的係 PS4 的 Outlast)

就係呢度 4:05 開始,  當日o係家中自己部電視出黎,  我真係 嘩!  左一聲 ,  心裡不禁講一句真正次世代來臨了!

(Sorry 離左題)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

XPR 發表於 2014-8-7 22:06
《Destiny》強在唔係貼圖上, 而係特效上 ,
令我印象最深的係"試玩版"一開始, 由室外走入室內,
由光到暗, ...

貼圖同多邊形冇得點強,美工決定一切。渲染果度,Destiny係靚的,但係咪算最top我又覺得還差少少。光球嘅光線反射擴散果啲map得好到位,不過睇返之前BF3/4,或者係Crysis2/3嘅PC版某啲地方,甚至當年CryEngine2都有類似的演示都做到哩種效果。所以我角度係佢畫面雖然係對得住次世代機嘅性能,不過光照到某啲shading其實都唔會比Killzone: ShadowFall要高。之前睇Siggraph見UnrealEngine4有個好利害嘅材質混合。唔知出年會唔會有機會見到哩種畫面~

黃金玩家

heloleo 發表於 2014-8-7 21:54
有冇人明個主線最後講咩??    唔係幾睇得明結局,,可能要玩多幾次--
幾想知道佢地後來會 ...

結局冇咩懸念,純粹想帶出一個人性議題。可以上重點討論入面篇評測睇睇。唔多唔少有講到。