設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Metal Gear Rising: Revengeance (現已推出~)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

1.24

更新遊戲特色演示X3

ZANDATSU
[YoutubeHD]PwyNJ_h_a_0[/YoutubeHD]

LOCATIONS
[YoutubeHD]JSoC4lE0fbI[/YoutubeHD]

SUIT OVERVIEW
[YoutubeHD]vDcScCbzUUc[/YoutubeHD]

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ooo2003003 發表於 2013-1-24 19:41
可能真係有鎖...
demo

如果下載版DEMO有鎖,咁光碟版鎖都唔奇。但零售版我唔覺得一定會鎖,至少NTSC/J機應該冇問題。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-1-25 12:03
如果下載版DEMO有鎖,咁光碟版鎖都唔奇。但零售版我唔覺得一定會鎖,至少NTSC/J機應該冇問題。 ...

我中午問過我訂果間舖了,老闆話他都唔知道鎖區一事,但他話,如果我到時取日版真有鎖區的話,就換行版比我,不過其他野我唔多方便講,我只係偷偷講比我呢到師兄弟知的。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

DVD迷 發表於 2013-1-25 18:21
我中午問過我訂果間舖了,老闆話他都唔知道鎖區一事,但他話,如果我到時取日版真有鎖區的話,就換行版比 ...

多謝報料~不過個人發現老一輩(機齡)嘅Ching都喜歡追求日文語音~係PS1果陣影響所至?

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-1-26 01:55
多謝報料~不過個人發現老一輩(機齡)嘅Ching都喜歡追求日文語音~係PS1果陣影響所至? ...

唔知點講法好,話者可能係,因為小弟由雅達利開始打機的,之後轉左任天堂紅白機玩日文,一玩就玩到現在,由任天堂玩到ps2(當然包括世嘉五/pc-e/超任/其他等等),即係話,我在最後ps2時,都未玩過好多外國大作,例如:戰神1/2集,gta系列,盜墓者羅拉等等,因為我本身唔職睇英文,二來小弟係又日文玩到佬的,我都係唔職日文嫁,呢一年玩英文版多,注要係買行貨,因為行貨價平dd,二來方便下載,美版少買,因為冇左美服,除非真好鍾意美版特包裝先入美版的,所以唔關ps1事的。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

DVD迷 發表於 2013-1-26 05:49
唔知點講法好,話者可能係,因為小弟由雅達利開始打機的,之後轉左任天堂紅白機玩日文,一玩就玩到現在, ...

今次美版封面我覺得正過日版封面好多。就咁睇封面就知道隻game點玩。不過我仲考慮緊到時買MGR定C3好。Crysis去到哩集除咗畫面已經冇咩睇頭。

71MwTM2pHaL__AA1186_.jpg 91F cdpDSEL__AA1500_.jpg

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

@肥狗仔@ 發表於 2013-1-27 10:46
今次美版封面我覺得正過日版封面好多。就咁睇封面就知道隻game點玩。不過我仲考慮緊到時買MGR定C3好。Cry ...

冇錯,咁睇美版封面好型,衰冇日語,如果唔係我入行版平過日版啦!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

crysis 3 同2 有咩進步左???

上集d畫面係360度玩真係講唔上靚。同埋個mp 好垃圾,又lag.

故事mode 玩左陣放棄lu.

mgr 當 魔女咁玩。
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

kefana 發表於 2013-1-27 14:33
crysis 3 同2 有咩進步左???

上集d畫面係360度玩真係講唔上靚。同埋個mp 好垃圾,又lag.

環境唔同咗,畫面強咗,武器/能力增加咗(可以控制雙足機械人)。如果要講最主要嘅分別,我唸應該係今集會貼近返1代嘅sandbox玩法。雖然根據製作人所講,並非真正sandbox,但地圖可探索度比2代高得多。講畫面的話,2代畫面喺X360上黎講仍然可以入倒十大。不論光影﹑建模甚至部份美工都拍得住同類頂級作品,特別係夜景。遊戲本身更加係成意之作,十多小時嘅一本道流程,從一開始嘅個人生存冒險到中後期參與紐約大戰,好似成本科幻小說咁樣。而且玩法多端,可以駁火﹑可以偷襲又可以潛入。對比返果D幾粒鐘打爆嘅FPS算得上非常厚度。哩隻game唯一稱得上失敗之處(個人甚至認為足以破壞成隻game嘅完整性)乃是最後所謂嘅BOSS戰。其他遊戲就算BOSS再弱再冇遊戲性都會俾人感覺佢係BOSS,C2最後放四隻隱影怪出黎,打完都唔覺係BOSS,仲以為係加強版雜兵= =

多人遊戲我BETA到正式版都有玩,又唔覺得垃圾。當然入面有幾多係原創,大家心裡有數,不過差唔多嘅玩法配喺哩種風格我覺得幾獨特(有別於HALO),起碼玩嘅時間比同期COD要多。其實今次完全冇唸過C3會咁快出,而且公佈之後感覺只係同一個場景加多D植物又當新game賣,所以公佈至今都冇咩期待過,唸住到時俾吓面都會買返黎玩。一比之下個人對MGR興趣會大D,但就咁睇落隻game應該唔似得Bayonetta。Bayo係類似DMC嘅類型,花式連技係遊戲核心。MGR比較接近忍龍果種技術過關類型。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-1-27 10:46
今次美版封面我覺得正過日版封面好多。就咁睇封面就知道隻game點玩。不過我仲考慮緊到時買MGR定C3好。Cry ...

小弟個人又覺得日版封面好睇啲喎
美版嗰張圖既idea好似普通咗少少
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski