設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bh72bh72

[用家報告分享] Accuphase e460 > A46 (P.17) + c2420 (P.20)

星級玩家

不是...小弟都是書架CM5, 100W 足夠嗎...?
L-507u 當然好,不過預算問題...
如果再上class AB... 我也選Ac ...
manKi 發表於 2011-12-10 16:51

讚成

一係就直上509u

唔係就e460好過
TV: LG 65LA9700
2 Ch: Audiolab 8200CD + Parasound JC2 + MC2 1250
Front: B&W 804D2
AV Pre-PWR: Marantz AV7005 + Proceed BPA3
Center: B&W HTM4D2
Rear: MK Sound M-4T
Sub: Sunfire HRS-

黃金玩家

回復 44# bh72bh72

ic~師兄,你部AV amp有冇pre out 師兄,將來不妨考慮賣左傑士的前中及cm 1,入番set 前中,by pass比460推對前置

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 62# mchim3010

thx ching...
我現時av amp 無preout(onkyo 608)
所以全分家,另外我覺得始終 hi fi 同 av speaker取向吾同, av打機我鐘意爆D, hi fi 鐘意人聲
所以我粗用 set klipsch看戲打機己.覺ok..
如果全部speaker賣走,買對貴speaker兩用(如804d)
打機會吾會好浪費.(如大把錢另計)...
如將來換speaker我會以 2 channel 為主要..

黃金玩家

回復 63# bh72bh72
師兄,明白!
我自己都用過RB 61,易推、爆得! 後來我由分家變為合體,int amp都係選左E460 http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=76373
昨天,送貨近5個多月終於開聲 馬仔入門cd機+monitor audio GS10播鄧麗君,感情豐富! 睇戲未試,不過應順利過關

師兄,你既然易認清方向,就勇往直前吧 將來入左手,記得分享呀

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  bh72bh72

ic~師兄,你部AV amp有冇pre out 師兄,將來不妨考慮賣左傑士的前中及cm 1 ...
mchim3010 發表於 2011-12-11 12:30

ching...爬文你都係e460用家,如再有心得可交流下...thanks

黃金玩家

回復 65# bh72bh72

好呀 不過我係新手 多多指教

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 64# mchim3010

好的thanks...我都係年多新手
http://www.post76.com/discuss/vi ... p;extra=&page=5

黃金玩家

回復 67# bh72bh72

部blu ray機的牌子係唔係denon

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 68# mchim3010

yes.........    denon 2012

黃金玩家

回復 69# bh72bh72

ic~師兄,我地遲d再傾