設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: joelcan

[請教] 想換條十仔線,有咩好介紹?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

使乜鬼信心。
係電視度,暫時最好係紅腸。值!
用 05FD 改都非常好。
我連 MTV3200S 都用左一條。
其他師 ...
plnl88 發表於 2011-12-8 12:46

MTV都可以用紅腸?乜唔係要經牛咩?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

joelcan 發表於 2011-12-8 17:30

我有 DIY 牛麻。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

joelcan 發表於 2011-12-8 17:30

試左未?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 3# plnl88

咁用什麼頭同尾好呀for十仔?

1萬

黃金玩家

回復  plnl88

咁用什麼頭同尾好呀for十仔?
chacha1222 發表於 2011-12-9 13:54

D 師兄話要聲用 Wattgate 330i(G)/350i(G) 好。
我諗普通頭尾都 OK。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

試左未?
plnl88 發表於 2011-12-9 10:55

琴晚返到屋企即試,小小報告如下:
條紅腸又粗又硬,對於我家器材插線位十分困難,但幾難都要試下呢條"癡乜線",難得有好野免費試用,亦不可辜負水晶CHING一番誠意
首先想插PLASMA,可惜入唔到,我部係P50V10H,應該要用P597先可以,試唔到部PLASMA重有無得靚D
跟著試落部Y記2067,試咗幾段片,大致如下:
功夫熊貓 - 大豹逃獄一段,感覺空間感擴闊咗,但唔係好特出(可能係我未熱身) ;之後睇師徒筷子搶包一段,就感覺完全唔同晒,筷子响碗度轉動及撞擊聲,明顯有方向感
馬拉高 - 臨尾馬拉高對毒蛇一段,同樣方向感及定位有明顯增加。
五星級大鼠 - 我只有DVD,亦試老婦發現老鼠槍擊一段,亦比之前定位有明顯進步,天花板裂開冧落黎好似真咁,老婦載面具追老鼠,明顯聽到佢面具下呼吸聲,之前唔多覺,隧道內空間感亦擴大咗;估唔到DVD亦有這個效果,正
奪天書 - 試主角同女角行馬路射鷹一段,細緻聲聽多咗。
功夫 - 殺手對鐵線拳及櫻槍一段,感覺唔係有好大分別。
試咗以上片段,感覺條紅腸用落Y記度,定位及空間感強烈咗。
可能爆戲位因自己個十仔問題,唔係感覺咁震撼,正如心兄講,應該要換咗去
其實今次係想換條十仔線,想改善下低音效果,多謝水晶ching借出十仔線之餘,又借埋條紅腸我試,好彩我試唔到落部plasma度,同埋條線真係太硬太粗,唔多啱我擺放,如果唔係,我實打電話畀水晶ching,講"條線我唔畀番你啦,你整過條畀大夫啦"
星期一先畀番你,等呢兩日再試下其他位置先

評分

參與人數 3威望 +30 收起 理由
Vader + 10
Netmans + 10 X 10 LIKE
plnl88 + 10

查看全部評分

1萬

黃金玩家

條紅腸又粗又硬,對於我家器材插線位十分困難,但幾難都要試下呢 ...
joelcan 發表於 2011-12-9 15:46

有貢獻
證實 S10/G10/V10 都一定要 P597。
等我鍍埋隻 P597 再借條【屎銠4003】你試下。
你摃高隻十仔隊條紅腸落去啦。
星期二晚先攞,OK 嗎?

1萬

黃金玩家

條紅腸又粗又硬,對於我家器材插線位十分困難,但幾難都要試下呢 ...

你部 V10 用緊乜 power cable?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

線材好難起死回生...換十仔同喇叭
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

黃金玩家

其實大家借,交換線玩又有乜所謂,又唔會蝕左嘅。
玩完,好,唔好都講下。
對大家都有益,有貢獻!
有唔好的地方即管大力啲插,唔使比面我。