設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kelvincps2005

學友光年世界巡迴演唱會'07 BD 聲畫如何?

黑鑽玩家

如果你想聽果d歌, 大可以聽上一次音樂之旅演唱會
如果今次巡迴又同上次一樣既話, 可能就會變得無乜特別
其實encore時佢都有唱些少, 不過無收錄入去隻碟度
睇佢咁努力去跳都好過睇黎老闆一支竹咁企響度齋唱丫
當然想聽佢經典歌既會有d失望啦
但係見佢咁努力去嘗試多d唔同既野, 其實都係好事丫

容量45.9G, 隻碟澳洲生產, 國語歌太多太悶, 佢好似舞王上身, 但跳得吃不討好, 佢專長係唱慢歌, 但今次演唱會所唱經典情歌唔係太多有D失望, 睇完呢個演唱會係覺得佢係想有特破, 耐何我想聽.........遙遠的她,AMOUR,分 ...
xjohn 發表於 2009-1-21 18:56

進階玩家

12# wch409 佢每個演唱會DVD我都買晒, 只係今次係佢第一隻BR碟, 希望佢唱多D拿手高清典經金曲FOR永久珍藏, 人到四十幾歲, 下次
演唱會仲夠唔夠氣唱<藍雨>丫?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

以後買碟除左要睇下李唔李克勤之外, 仲要睇埋張唔張學友
點夠你玩呀

星級玩家

同意, 晝汁一定不及華仔, 但小弟用pioneer BDP05+X300睇又不覺咁差,都有7分!(我比華仔9分);另小弟覺得慢歌表現好過快歌,但整體包圍感不足!有錯勿怪...

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Agreed 晝汁最多7分,唔係太高清啫.

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我就5多like今次live show既攝影角度,好多時只顧影著學友大頭,因而錯失了很多燈光效果,如:歌舞劇(地獄)那段以燈光閃動營造閃電呢震撼效果便被削弱了。但開場時,學友從光扇鬥(歌神)出場的畫面,卻只映著呢 Dancer.....真係吹帳!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

講真, 買學友呢隻碟第2個reason係唔想成日換碟, 1隻bd點都好過dvd 4碟版

星級玩家

17# dts6.1

唱祝福時,影觀眾都太多啦...

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

同意, 晝汁一定不及華仔, 但小弟用pioneer BDP05+X300睇又不覺咁差,都有7分!(我比華仔9分);另小弟覺得慢歌表現好過快歌,但整體包圍感不足!有錯勿怪... ...
kelvincps2005 發表於 2009-1-22 09:39

係喎!

Agreed 晝汁最多7分,唔係太高清啫.
Tomotoshi 發表於 2009-1-22 09:42
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

容量45.9G, 隻碟澳洲生產, 國語歌太多太悶, 佢好似舞王上身, 但跳得吃不討好, 佢專長係唱慢歌, 但今次演唱會所唱經典情歌唔係太多有D失望, 睇完呢個演唱會係覺得佢係想有特破, 耐何我想聽.........遙遠的她,AMOUR,分 ...
xjohn 發表於 2009-1-21 18:56

100巴仙同感, 佢唱慢歌或激歌巳經夠啦