設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[吹水] 有感而發,生活無奈

白鑽玩家

全因76毒癮起,真係唔死唔差幾 ...

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
每個人都是為自己所行的路而活嗎?
當大家覺得自己的路往往為身邊任何因素而硬要改變,大家會如何呢?

星級玩家

當大家覺得自己的路往往為身邊任何因素而硬要改變,大家會如何呢? ...
wlchung531 發表於 2011-12-2 08:07

ching, 好似有d 唔如意播 , 我就平常心做無常事 , 一切開心與否, 都係睇自已性格, 思想

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
koo9726 + 5

查看全部評分

星級玩家

融合社會稳定獲得與公民大眾平等 ,
無差異的包括基本社會保障權在内的基本公民權。
您覺得自己的路越走越宽,如果侵犯了您的權益,您可要出聲...
chucm

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

當大家覺得自己的路往往為身邊任何因素而硬要改變,大家會如何呢? ...
wlchung531 發表於 2011-12-2 08:07

師兄,咩事咁大感觸?!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

香港好多人都係咁......大多數會話... "為生活...有咩計?"

Fs: Quad 9L2+1102 jumper/Cord SilverScreen
Cs: Quad lite ce

專業玩家

形勢比人強,呢啲情況成日都發生啦。唔忍,可能重蝕底。忍咗佢,條氣又唔順。呢個時候,我就會聽吓歌。

送兩首歌俾師兄。

要爭取快樂 (曬氣)曲:Teddy Robin 詞:Teddy Robin 編:
  世事多變 豈可盡如人意 我一切0既決定
  都似系乜意義 我試過灰心也經過失敗
  但世人始終不滿 始終不瞭解 唉 0徒氣
* 呵...呵要爭取快樂 呵...呵要爭取快樂
  世事多變豈可盡(豈可)盡如人意
  我一切0既決定都似無乜意義
  我拍住心口不可不可再失敗
  老虎都要得0既得0既得0既得0既
  得0既得0既得0既一定得 唉 0徒氣 *

Repeat * *
  0徒氣0徒氣0徒氣0徒氣0徒氣0徒氣...

永不放棄 

今生之中許多喜與悲 或是一切絕望與生機
 統統因我當初有了自信 誓要達到目的地
 好比飛機孤身天際飛 訂立方向基於信與所知
 七分本領三分要靠運氣 沒法預見目的地
 世態變遷我也許不顧忌 現實玩弄不免叫心痛悲
 經多少次衝擊叫我受氣 淚也滴滿了地

偏偏我不放棄停住眼淚鼓起勇氣
 永遠奮鬥就似沒有盡期 我跌下再撐起
 永不放棄 人面世事心中永記
 苦楚之中找到生的趣味 我更是不肯放棄
 不敢天真去計劃前路 但是亦不再擔心跌了不起
 種種轉變逼使我去面對 絕無話躲避
 好比飛機孤身天際飛 訂立方向基於信與所知
 七分本領三分要靠運氣 沒法預見目的地
 有更重壓逼我也輸得起 闊步前往方知一切都美
 奮鬥結果永不可預期 信心卻打不死

*永不放棄 停住眼淚鼓起勇氣
 永遠奮鬥就似沒有盡期 我跌下再撐起
 永不放棄 人面世事心中永記
 苦楚之中找到生的趣味 我更是有朝氣*

重唱*

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

唉......生活艱難

唔知師兄係因工作定家庭有咁大感觸

工作既話........做緊既住住同自己想要既唔同或對道而馳
人工既一大部份係你對工作上既妥協既回報
所以好多時都會忍受

家庭既話........多點同家人溝通和分享吧
相見好, 同住難
大家多點體諒和信任會有幫助

總之.....有時呻左出黎就會好好多
師兄不妨係呢度同大家傾下啦
己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

銀級玩家

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

[youtube]l1CMw7aPO7s[/youtube]

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

由於不如意事常與我同在,所以近年已經習慣!而且學會了用開朗心情面對!!
辦法總比問題多!
小劇院⎜BenQ W5700 | LG 65 C1 OLED | HDfury vrroom |Anthem 90| Lexicon RX7 | ATI 6007 | CXUHD | MK S150/3 SS150/4 MP950/4 X12

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

既然改變不了事實,不如改變心情~