設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tatchai

[音響配件] 淘淘下又多左D 野

1萬

白鑽玩家

CHING~我都買過...真係唔覺有分別
反正買左另一隻係金色鐵咁既釘
即時覺得唔同左~但我唔識點講~最重要係重 ...
z20yan 發表於 2012-2-14 00:43

全中,整体音場及人聲清晰.

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

而家諗住去TAOBAO個拖板加電線比我部旦機(好似同樓主一樣係傳神S5)大6野用家~~
ching我見你另一post有講轉左電線~想知係唔係有好大提升?
因馬爺都介 左d好野比我~只係我未有時間搞~~haha
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

全中,整体音場及人聲清晰.
umojim 發表於 2012-2-14 12:38

ching講得岩~真係幾粒釘可以唔同晒...

星級玩家

而家諗住去TAOBAO個拖板加電線比我部旦機(好似同樓主一樣係傳神S5)大6野用家~~
ching我見你另一post有講轉 ...
z20yan 發表於 2012-2-14 21:52

好野, 終於有CHING 都係用S5啦....CHING 不如講講你既配搭丫
咁馬爺又推介左D 咩俾你呀?
馬爺推俾我個條係俾CDP 用既, S5 我用緊PE LAB EFORCE, 冇投訴!
P42G10H
PIONEER LX75
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

銀級玩家

乜我推介左咁多咩!?唔怪得之呢個月食緊白果!原來自作孽。。。。

星級玩家

乜我推介左咁多咩!?唔怪得之呢個月食緊白果!原來自作孽。。。。 ...
Wilmer威馬 發表於 2012-2-15 01:20

非也非也, 相信馬爺都係想先幫我地訓練好耳仔再買你d 好野先感受到家麻....
未見過馬蹄露又點會覺得姚樂怡正丫!! {:4_67:}
P42G10H
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

好野, 終於有CHING 都係用S5啦....CHING 不如講講你既配搭丫
咁馬爺又推介左D 咩俾你呀?
馬爺 ...
tatchai 發表於 2012-2-15 01:08

我都係用mission既喇叭..但係用書架...
我用s5係因為可以用電腦usb聽歌
但我都覺得好滿意架~等遲d有時間搞埋電果part先
而家用雞pc~ usb都係雞usb~喇叭線就用萬龍5001

星級玩家

我都係用mission既喇叭..但係用書架...
我用s5係因為可以用電腦usb聽歌
但我都覺得好滿意架~等遲d有 ...
z20yan 發表於 2012-2-15 12:39

我都係mission 書架喎...
之前都係用usb 去s5 聽歌, 不過後來試過cdp 直入s5 a/b 比較之後就番唔到轉頭了....
ching 電腦用咩player?
P42G10H
DUNE H1

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係mission 書架喎...
之前都係用usb 去s5 聽歌, 不過後來試過cdp 直入s5 a/b 比較之後就番唔到轉頭了 ...
tatchai 發表於 2012-2-15 12:44

我用foobar咋
其實我都買左個大6 dac~ 用同軸好過用usb dd(感覺咋)
我都有諗過cdp..但平時又未必有大改變...貴又買唔起
而家想係電果度著手先~d人話換左電果part好似換左機咁..所以心思思囉

星級玩家

我用foobar咋
其實我都買左個大6 dac~ 用同軸好過用usb dd(感覺咋)
我都有諗過cdp..但平時又未必有大改變 ...
z20yan 發表於 2012-2-15 14:15

試下用cplay+asio4all, 雖然好唔user friendly, 但係d 聲我覺得好過foobar 好多...
usb 線平平地試下用wirewold ultraviolet 好似4xx, 有ching 用過話唔錯...
換pc 都好大幫助, 我自己用緊pe lab e-force
P42G10H
DUNE H1