設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mankoo米高

[藍光播放機] 都係時侯買bdp,希望大家比啲意見!

進階玩家

投左 pioneer 51fd 約$4480 行
05FD駛唔駛用牛?
chhanthony 發表於 2009-1-14 11:09

肯定唔使用牛
不過跟機係兩腳蘇
最好換咗佢

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇過係有分別
05色水比51靚好多
我都考慮咗好耐才扑鎚
LX71而家仲賣緊9千4
但同级05平4千咁多
雖然無保養,但都係1年咁多啫+220V
4千蚊買個保養值唔值自己諗 ...
paulchen 發表於 2009-1-14 11:20

thx paul兄!

............................................................................

投左 pioneer 51fd 約$4480 行
05FD駛唔駛用牛?
chhanthony 發表於 2009-1-14 11:09

thx anthony兄意見!
唔駛用牛嘅!
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

mankoo兄, 睇左咁多兄弟既意見, 決定到未呀!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

hintel ,加dvd就唔會喇,一來dvd我家吓真係好少睇(bd都好多買咗未睇)
而且我都有部denon 2930看門口
mankoo 發表於 2009-1-14 10:53

明白, 我boss重有好多心販愛vcd同dvd, 所以買了 xd-500 .
05不用要加火牛想得過, save about hk$4000 可以加其他玩具 :)

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

二手放呢樣野我就無考慮勒,通常換機都會睇睇兩邊屋企有無人有性趣收留佢,覺得放出去賤價又唔捨得,可能我換得部機個款已經比較舊啦!
lkljason 發表於 2009-1-14 11:09

同意 , 通常我會張部舊機放在睡房用

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

搭單問下, 如果用 bdp play 一般 DVD, CD 是否有別其他 player? 我始終只係想 all in one 就算

thanks
https://www.facebook.com/directorphoto

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

正路就買 51fd (行)有保養 , 放二手都易搵人接 , 何況遲下一定會出一批功能仲勁既新機 , 部51fd 平平地玩住先 (起碼點左燈,滿足左先) . 再有新機trade左部51fd都唔會太傷 ~
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

搭單問下, 如果用 bdp play 一般 DVD, CD 是否有別其他 player? 我始終只係想 all in one 就算

thanks
導演 發表於 2009-1-14 15:11

依家果D PLAY DVD聽講都仲係唔好, 而人人話都有交代既 PS3 PLAY DVD我都覺得係一般.
所以 ALL IN ONE既話新既 BRP邊部好就真係要問其他兄弟呢~~~
BD30我就可以好肯定咁答你, 佢睇DVD係"食屎"既, 比一般DVD PLAY更食屎~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

54# 小瑟

點解既? 畫質比用 DVD player 更差? 咁聽 CD 呢?
https://www.facebook.com/directorphoto

進階玩家

54# 小瑟

點解既? 畫質比用 DVD player 更差? 咁聽 CD 呢?
導演 發表於 2009-1-14 15:39

我部05聽CD好正,直逼SACD
睇DVD就......