設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: edlsang

[討論] 今天上了五樓膽王試吓自己定力

新仔玩家

唔好意思,我想唱吓反調我會支持Super系列......我也曾經上去六樓試過......俾我再選擇都係會認為Sup ...
titus614 發表於 2011-11-25 06:50

星期日已定了Super34.....期待中.....

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

星期日已定了Super34.....期待中.....
terenceliem 發表於 2011-11-25 09:34

恭喜喎師兄......你有冇比較過6/F呢? 或者SUPER系列既同門88呢? 分享吓點解最後選擇34呀......重有會推咩喇叭呢 ?? ~~THX!!
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

oh no  

只係相比之下SOUND MASTER 貴過5/F 既同級機款一D....

SOUND MASTER NO88.3係過一皮 ...
orpheuslau 發表於 2011-11-25 00:06

soundmaster 係貴D,不過佢係跟金師旦架wor, 金師旦都好貴下, 計番就吾係貴lor, 不過soundmaster 跟機無罩, melody就有,要睇下你屋企有無細路,動物

星級玩家

金獅旦係好野來o

但小弟冇記錯的話原裝$13000並唔係跟金獅旦

要跟金獅旦就要加錢????? ...
orpheuslau 發表於 2011-11-25 10:48

下? 我上次試佢話跟金獅, 吾通攪錯左? 如果有ching 上開去幫手問清楚佢跟咩鬼旦啦

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

soundmaster 係貴D,不過佢係跟金師旦架wor, 金師旦都好貴下, 計番就吾係貴lor, 不過soundmaster 跟機無罩 ...
Lester 發表於 2011-11-25 10:04

各人喜好~好難話邊隻好最緊要呢幾部大家都認同係近期c/p值好高既膽機值得推介出去 , 用呢個價位絕對物超所值,而且玩味十足~~請問你地用咩RCA呢?分享吓呀......!
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

星級玩家

各人喜好~好難話邊隻好最緊要呢幾部大家都認同係近期c/p值好高既膽機值得推介出去 , 用呢個價位絕對物超 ...
titus614 發表於 2011-11-25 11:59

我用紅白...
有無D幾舊水既介紹...

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我以前都唔識膽機,都只係喺度知道有Melody呢個牌子,型號當然係大熱嘅34同88啦,我第一次上5樓淨係試左sp6同88,結果就緊係88好明顯咁贏啦,以88嘅表現已經令我好想即刻想賣走部505u嫁喇,咁過左幾日部505賣左啦,唸住直上5樓買部88,點知個friend同我講話佢老豆叫我上埋6樓聽左先,重叫我唔好理部機咁輕身同擺位求其,咁我一上到去其實見到sound master啲款已經有啲唔開胃嫁!因為我都好鍾意Melody嗰個黑色機身,外型又靚,但係一場嚟到點都要聽吓啦 ! 點知一聽之下嗰部只係入門級嘅5k幾嘅合併機嗰種真實感,肉地,氣氛真係堅正,最串係佢對DYNA 只係求肯其咁擺,之後再試埋部76佢都淨係攞左喺兩張木発上面,結果價都唔講即刻比錢啦!!!

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

RE: 今天上了五樓膽王試吓自己定力

回復 64# avlam

林兄而家用緊個部係乜 ?
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  avlam

林兄而家用緊個部係乜 ?
edlsang 發表於 2011-11-25 12:18

NO. 76

新仔玩家

恭喜喎師兄......你有冇比較過6/F呢? 或者SUPER系列既同門88呢? 分享吓點解最後選擇34呀......重有會推咩 ...
titus614 發表於 2011-11-25 09:49

冇上過六樓!唔知sound master no.76 同 super 34 差幾多?     主要聽人聲同領導唔比開大聲,所以最後選擇34 喇叭由於地方所很會用dali mentor menuet.求CHING比D意見!