設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: edlsang

[討論] 今天上了五樓膽王試吓自己定力

星級玩家

回復 170# qk8082900

THANKS CHING

星級玩家

仲有一個point, Melody已經是一個品牌, 旦王只係香港代理, 如果有一日旦王吾做,Melody 都仲係度,
soundM ...
Lester 發表於 2011-12-8 18:32

呢個問題我都有諗過,不過我既睇法反而係怕部機如果壞左,如果旦王after sale service有問題 (例如話唔關佢事,或整左幾個月都未惦)咁。。。。。
睇返呢度d post同自已既親身經歷,佢d sales 既service冇sound master咁好呢點應該係無可否認,如果唔係阿king service我,我絕對一定唔會買的,除非唔洗錢送比我,唔係我點解要受佢氣呢。peter話晒係老細,佢唔會整臭自已個名。

講真我買果日就係諗,如果5樓見到阿king就入去買,如果佢唔響到就去6樓買
始終我都係好鐘意88個款~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢個問題我都有諗過,不過我既睇法反而係怕部機如果壞左,如果旦王after sale service有問題 (例如話唔關 ...
karsonkwan 發表於 2011-12-9 02:50

哎ching, 咁如果touch wood,你部野有事, 上去5樓搵吾到"呀king"咁點

其實旦王D service 吾係差,起馬比起有蛇大部份舖都好好多, 只不過Peter真係好好招呼

"呀king" 係吾係老細?  我買時是同"呀Mark"買,佢都好似係老細咁wor, d 招呼都吾差

星級玩家

回復 175# Lester

阿mark係老細,阿king就唔知喇,不過佢講野好似係。。。佢話入d 88一返到黎就冇晒
我唔知阿mark係咩野樣。。。係唔係戴眼鏡? 除左阿king仲有一個戴眼鏡既。。。希望果位唔係名mark就好
我去過4次5/F,除左我只係見過一個客入過黎。。。

星級玩家

有蛇如果對hifi全冇認識。。。。除時中招

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  Lester

阿mark係老細,阿king就唔知喇,不過佢講野好似係。。。佢話我入d 88一返到黎就冇晒
我唔知 ...
karsonkwan 發表於 2011-12-9 12:41

呀Mark 吾係四眼, 有少少大件 :P

星級玩家

回復 178# Lester

哦。。。我話冇咁好“雙乳“果個唔係阿mark喇。。。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

5/f King sir ... ha ha ha ... i bought from him zu jumpers, tube amp, 6sn7 & 6sl7 ... now waiting dac ... i thought i am a easy buyer to him ... ... but so far no complain ... hope he does not disappoint me about the dac ... two weeks gone but not yet collect it ...

星級玩家

回復 180# charliey

師兄買邊隻dac? eastern electirc mm dac plus?試過係唔係真係咁正

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  Lester

阿mark係老細,阿king就唔知喇,不過佢講野好似係。。。佢話我入d 88一返到黎就冇晒
我唔知 ...
karsonkwan 發表於 2011-12-9 12:41

戴眼鏡果位都好好人,希望唔好介意我響佢朵啦~ 小齊哥......我都幫襯佢買,佢重幫我攞到落家樂商埸添~超好服務! 只係佢地唔似友蛇果d sale 死夾人買,由得你地隨便試隨便睇,我反而喜歡呢套多d......感覺舒服d要買既都走唔到去邊啦!!
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS